Drukte bij de Valkhof Affaire tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2015.
Volledig scherm
Drukte bij de Valkhof Affaire tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2015. © Gerard Verschooten

Vierdaagsefeesten: Ronnie Flex of een klassiek concert tussen de auto's

NIJMEGEN - Wees gewaarschuwd: de kans is groot dat de Nijmeegse terrassen dit weekend overvol zitten. Want hoewel er pas dinsdag gewandeld wordt, kunnen Vierdaagsegangers de komende dagen al flink feesten in Nijmegen.

In en rondom het centrum treden dit weekend een hoop bekende namen op. Dit weekend doen onder andere John Coffey, The Common Linnets, Tim Knol en Ronnie Flex Nijmegen aan.

Drukte
Wie de drukte in het centrum wil mijden, kan ook goed (net) daarbuiten terecht. Zo kun je bijvoorbeeld aan de Waalkade relaxen op de terrassen De Kaaij en SMKMRKT Labyrinth of cultuur opsnuiven op Veur-Lent. Op dit eiland is een mix van (straat)theater, muziek, literatuur en kunst te vinden.

Nieuwe locatie
Dat er voor ieder wat wils is in Nijmegen, bewijst de brede programmering. „We hebben dit jaar de parkeergarage Kelfkensbos als bijzondere nieuwe feestlocatie”, zegt Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten. „Hier kun je naar het Nijmeegse symfonieorkest en het Noviomagum Wind Orchestra luisteren, tussen de auto’s!”

Tip: De coverband the Originals staat altijd garant voor een hoop gezelligheid. Welk lied je ook aanvraagt: ze spelen het met verve.

Wat: Vierdaagsefeesten Waar: Op verschillende locaties in Nijmegen Wanneer: Zaterdag 16 juli tot en met 22 juli: de hele dag Toegang: Gratis

  1. Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    EROPUIT - De kerstvakantie zit er bijna op. Nog een paar nachtjes en dan moeten de kinderen weer naar school. Wie nog een fijne afsluiter zoekt voordat de dagelijkse drukte de agenda weer overneemt, kan prima terecht in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Museumpark Oriëntalis kun je je opwarmen aan een rituele verbranding van een windtempel, in 's-Heerenberg herleven de middeleeuwen en wie even op wil gaan in muziek moet in Oosterbeek zijn. daar zingt het Neva-ensemble uit Sint Petersburg Russische liederen.