article
1.4321706
Soms denk ik weleens dat ik zo'n beetje alle gebieden in de Vallei wel ken en ze allemaal wel eens heb bezocht. Dat klopt ook wel ongeveer, maar zo af en toe is er dan ook nog een stukje Vallei dat ik nog helemaal niet ken.
Parel Palmerswaard
Soms denk ik weleens dat ik zo'n beetje alle gebieden in de Vallei wel ken en ze allemaal wel eens heb bezocht. Dat klopt ook wel ongeveer, maar zo af en toe is er dan ook nog een stukje Vallei dat ik nog helemaal niet ken.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/2.14167/parel-palmerswaard-1.4321706
2014-04-18T09:33:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4321707.1411318783!image/image-4321707.jpg
Rhenen,Vrijetijdsbesteding,Arnold Winkel,natuur,Palmerswaard,blog,uiterwaarden,hermes
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Parel Palmerswaard

Parel Palmerswaard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vogelkijkers in de Palmerswaard.
   Fotograaf
  Soms denk ik weleens dat ik zo'n beetje alle gebieden in de Vallei wel ken en ze allemaal wel eens heb bezocht. Dat klopt ook wel ongeveer, maar zo af en toe is er dan ook nog een stukje Vallei dat ik nog helemaal niet ken.
   

  Vorige week overkwam me dat weer eens, nota bene op minder dan 10 kilometer van huis.

  Natuurlijk wist ik dat het gebied bestond. Het heet de Palmerswaard en ligt in de Rhenense uiterwaarden. Geen nieuws voor mij. Wat ik niet wist, was dat het vrij toegankelijk is voor wandelaars. Om de een of andere reden meende ik dat het verboden gebied was. In mijn gedachten zie ik ook nog steeds een bordje met verboden toegang. Maar dat staat er dus niet.

  Wat moet ik dan zonodig in de Palmerswaard? Ik zal u bekennen dat ik mijn vrije tijd wel eens een vogeltje probeer te spotten. Vorige week was er een Cetti's zanger gesignaleerd. Die had ik nog nooit gezien. Dus erop af. En als iemand het diertje daar heeft gespot, dan betekent het dus dat het gebied ook vrij toegankelijk moet zijn. Snel richting parkeerterrein naast Tante Loes en de Palmerswaard betreden. Inderdaad, geen bord dat je er niet in mocht.

  De Cetti's zanger liet zich niet direct zien, maar wel horen. Wat een herrie kan zo'n klein vogeltje maken. Gelukkig vloog hij ook een paar keer heen en weer. De dag was dus al goed, maar werd nog stukken beter. Ik heb een nieuw favoriet gebied gevonden, want het is echt een geweldig stuk land om rond te wandelen. Mooie plassen en moerassen. Bossages, weilanden en struiken. Aan de uiteinden begrensd door de Rijn en de stuwwal van de Utrechtse heuvelrug. Paarden en koeien gaven het geheel een rustiek karakter. Allerlei vogeltjes maakten het nog leuker.

  Maar het allermooist was toch de rust. Wageningen heeft ook prachtige uiterwaarden, maar probeer daar maar eens in je eentje te zijn.

  Arnold Winkel  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!