article
1.6143469
Mijn leven lang ben ik met een grote boog om yoga, tai chi en soortgelijke Aziatische bewegingstechnieken heen gelopen. Ik wist er niks van, maar dat belemmerde mij niet te weten dat dat niets voor mij was. Zoiets zweverigs? Nee, dank u.
Dat zweverige tai chi leek niets voor mij
Mijn leven lang ben ik met een grote boog om yoga, tai chi en soortgelijke Aziatische bewegingstechnieken heen gelopen. Ik wist er niks van, maar dat belemmerde mij niet te weten dat dat niets voor mij was. Zoiets zweverigs? Nee, dank u.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/dat-zweverige-tai-chi-leek-niets-voor-mij-1.6143469
2016-06-27T08:34:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3489295.1467016456!image/image-3489295.JPG
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Dat zweverige tai chi leek niets voor mij

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Dat zweverige tai chi leek niets voor mij

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tai Chi cursus.
   Fotograaf
  Mijn leven lang ben ik met een grote boog om yoga, tai chi en soortgelijke Aziatische bewegingstechnieken heen gelopen. Ik wist er niks van, maar dat belemmerde mij niet te weten dat dat niets voor mij was. Zoiets zweverigs? Nee, dank u.
  Maar door mee te doen aan het Wageningen Vitaal project voor sportende 55-plussers geraak je wel eens buiten je comfortzone. Dat gebeurde mij maandag in De Vlinder. Daar werd de les niet afgesloten met een reguliere cooling down, maar klonk Chinese muziek uit de cd-speler van sportleider Jeroen Broeken: Tai chi dus.
   
  Wat ik al vermoedde gebeurde. Vrouwen zijn veel beter in soepele bewegingsvormen. Ik zag fraaie rozen en tulpen toen het sierlijk aanbieden van een boeket werd gesymboliseerd. Ik heb het sterke vermoeden dat mijn uitbeelding meer weg had van een stijve en ook nog eens geknakte hyacint.
   
  Maar toch: ik vond het zowaar leuk. Je schijnt rustig te worden van dergelijke bewegingen en hoewel het vast niet zo oogde: die rust voelde ik wel een beetje. Ik hoop dat mijn mede-sporters de raad van Broeken hebben opgevolgd: doe je ogen dicht als je beweegt, dan is de ervaring dieper. En, kan ik er voor mijn sportende buren aan toevoegen, dan zie je niet wat je buurman aan het doen is. Ook dat helpt je zen te voelen.
   
  Eric Wijnacker


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!