article
1.6316788
Stoplichten. Een voorlichter van een gemeente corrigeerde me ooit en zei dat ik die dingen verkeerslichten moest noemen. Ik heb het op stoplichten gehouden. Omdat ik eigenlijk altijd stil sta voor rood. Ontroerd word wanneer een licht een keer groen is of blijft.
Het wonder van de Prins Bernhardlaan
Stoplichten. Een voorlichter van een gemeente corrigeerde me ooit en zei dat ik die dingen verkeerslichten moest noemen. Ik heb het op stoplichten gehouden. Omdat ik eigenlijk altijd stil sta voor rood. Ontroerd word wanneer een licht een keer groen is of blijft.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/het-wonder-van-de-prins-bernhardlaan-1.6316788
2016-08-30T09:54:50+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3594827.1438946162!image/image-3594827.jpg
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Het wonder van de Prins Bernhardlaan

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Het wonder van de Prins Bernhardlaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Stoplichten. Een voorlichter van een gemeente corrigeerde me ooit en zei dat ik die dingen verkeerslichten moest noemen. Ik heb het op stoplichten gehouden. Omdat ik eigenlijk altijd stil sta voor rood. Ontroerd word wanneer een licht een keer groen is of blijft.

  Ik kijk vooral naar jullie, Ede. Stilstaan voor rood is ook niet erg. Mooi contemplatiemomentje, of een gelegenheid een ander muziekje op te zetten. Hoe zou het op zo’n drukke kruising zijn zonder die stoplichten?

  Veenendaal
  Zoals met zo veel dingen in het leven kun je het antwoord op al je vragen vinden in Veenendaal. Waar de Prins Bernhardlaan midscheeps getroffen wordt door de Kleine Beer en de Bevrijdingslaan, hebben verkeersdeelnemers al weken lang het licht niet meer gezien. Defecte lampen die vervangen moeten worden. Maandag een kijkje genomen, om te zien of dat wel goed zou gaan met de kinderen die weer voor het eerst naar school gingen. Het ging goed. Ook omdat er nauwelijks kinderen overstaken.

  Doodswens
  Pubers, da’s weer een ander verhaal. Menig adolescent op twee wielen stortte zich blind voor het gevaar en wars van iedere verkeersregelzucht tussen het blik. Je staat met stomme verbazing te kijken. Iedereen doet maar wat. Automobilisten geven voorrang waar het niet moet. Bestuurders van ‘ik heb iets te compenseren-auto’s’ die doordrukken met het doorslaggevend volume van hun voiture. Mensen die midden op de kruising stil staan omdat ze het ineens niet meer weten. Voetgangers, eindeloos wachtend of met een doodswens overstekend. 

  Je sluit de ogen, wacht op de onvermijdelijke klap. En wanneer je ze opent, heeft iedereen zijn weg gevonden. Wonderlijk.

  Jaap Rademaker  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!