article
1.6484507
Mijn handige zwagers zijn het roerend met elkaar eens: ik ben onhandig. Als er geklust wordt, mag ik sjouwen, maar zodra ze gereedschap in mijn handen zien, gaat het alarm af. Sinds kort bekruipt mij echter het gevoel dat ik daar niets aan kan doen.
Onhandig ben ik. Maar links- of rechtshandig?
Mijn handige zwagers zijn het roerend met elkaar eens: ik ben onhandig. Als er geklust wordt, mag ik sjouwen, maar zodra ze gereedschap in mijn handen zien, gaat het alarm af. Sinds kort bekruipt mij echter het gevoel dat ik daar niets aan kan doen.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/onhandig-ben-ik-maar-links-of-rechtshandig-1.6484507
2016-10-03T11:07:32+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4267262.1475488950!image/image-4267262.jpg
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Onhandig ben ik. Maar links- of rechtshandig?

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Onhandig ben ik. Maar links- of rechtshandig?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Mijn handige zwagers zijn het roerend met elkaar eens: ik ben onhandig. Als er geklust wordt, mag ik sjouwen, maar zodra ze gereedschap in mijn handen zien, gaat het alarm af. Sinds kort bekruipt mij echter het gevoel dat ik daar niets aan kan doen.

  Dat nieuwe inzicht dank ik aan de sportlessen voor 55-plussers, die ik nu volg in Wageningen. En die bij mij twijfel hebben gezaaid of ik wel rechtshandig ben. Qua voetbal ben ik linksbenig. Binnen- of buitenkantje voet, ik slaag er meestal in om de bal met mijn linkervoet de gewenste kant op te krijgen. Mijn rechtervoet helpt mij alleen van A naar B en moet uit de buurt blijven van de bal.

  Handschrift
  Over de linksbenigheid dus geen twijfel, en zo was dat ook voor mijn rechtshandigheid. Ondanks mijn voor anderen dan mijzelf volstrekt onleesbare handschrift. Het vak netjes schrijven, dat bestond toen nog, op de Cuneraschool in Wageningen stond altijd (met handenarbeid) garant voor het laagste cijfer op mijn rapporten. 

  Het was in mijn jeugd niet de bedoeling dat je met links leerde schrijven. Rechts schrijven werd met enige, of forse, dwang opgelegd. Bij de 55-plus sport is mij nu echter geleerd om af en toe te badmintonnen en ballen op te werpen met de arm en hand waarmee je dat niet gewend bent. Om de spieren te oefenen.

  Preciezer
  En wat blijkt: mijn vermeende slechte hand (links) werkt misschien wel beter dan mijn rechter. Ik gooi preciezer en weet de shuttle met links soms beter te raken. Misschien ben ik dus helemaal niet onhandig, maar een linkshandige die dacht rechtshandig te zijn. Een tip voor ouders en leerkrachten van onhandige kinderen: probeer de andere hand eens.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!