article
1.6446858
Het is nog niet zo heel lang geleden dat je in Wageningen soms verwarring kon hebben over Stoas. We hadden er namelijk twee.
Toen was er helemaal geen Stoas meer
Het is nog niet zo heel lang geleden dat je in Wageningen soms verwarring kon hebben over Stoas. We hadden er namelijk twee.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/toen-was-er-helemaal-geen-stoas-meer-1.6446858
2016-09-26T10:25:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6446943.1474885481!image/image-6446943.JPG
Wageningen,Onderwijs,De Vallei Blog(t),Arnold Winkel
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Toen was er helemaal geen Stoas meer

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Toen was er helemaal geen Stoas meer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De website van Aeres Hogeschool.
   Fotograaf
  Het is nog niet zo heel lang geleden dat je in Wageningen soms verwarring kon hebben over Stoas. We hadden er namelijk twee.

  Laten we bij de voor ons jongste telg beginnen. Dat was Stoas Hogeschool. Een paar jaar geleden nam die zijn intrek in Wageningen. Eerst in de voormalige Hogeschool Diedenoort aan de Churchillweg, later in het prachtige nieuwe onderkomen langs de Mansholtlaan.

  Deze Stoas leidt leraren op voor het groene onderwijs. Eerder had de school vestigingen in Dronten en Den Bosch. Daarnaast had je op het Agro Business Park nog een Stoas. Die hield zich onder meer bezig met e-learning en de automatisering van administraties van scholen.

  Geschiedenis
  Beide Stoassen hebben een gemeenschappelijke geschiedenis, die begint op 16 maart 1981. Toen werd de Stichting tot Ontwikkeling van Agrarische onderwijskunde en Scholing opgericht. De hogeschool dus. Begin jaren 90 gaat Stoas ook commercieel, omdat Den Haag fors in de subsidies snijdt. Het is het begin van een bloeiperiode. Op het hoogtepunt werken er ruim 550 mensen. Dan gaat het ook mis.

  Subsidie
  Een subsidie van 3,7 miljoen euro voor de hogeschool verdwijnt bij de andere tak. Dit leidt in 2006 tot splitsing van de twee takken, die vervolgens elk hun eigen weg gaan. Zo kunnen er dus ineens twee Stoassen in Wageningen komen. En verdwijnen.

  Gesplitst en verkocht
  De hogeschool heet sinds kort Aeres Hogeschool. De andere tak werd een paar jaar geleden Up Learning, is gesplitst en voor een deel verkocht aan Iddink in Ede. Het tweede deel verhuisde naar elders in Ede. Eigenlijk best vreemd dat we nu helemaal geen Stoas meer hebben in Wageningen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!