article
1.6383590
Wonen in de verkeerde stad. Wanneer je behept bent met een nostalgische inslag, zijn er plaatsen die je beter niet je thuis kunt noemen.
Veenendaal, ik denk dat ik oud met je ga worden
Wonen in de verkeerde stad. Wanneer je behept bent met een nostalgische inslag, zijn er plaatsen die je beter niet je thuis kunt noemen.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/veenendaal-ik-denk-dat-ik-oud-met-je-ga-worden-1.6383590
2016-09-13T09:40:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1601199.1473759588!image/image-1601199.JPG
Veenendaal,De Vallei Blog(t),Jaap Rademaker
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Veenendaal, ik denk dat ik oud met je ga worden

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Veenendaal, ik denk dat ik oud met je ga worden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De afslag Veenendaal op de A12.
   Fotograaf
  Wonen in de verkeerde stad. Wanneer je behept bent met een nostalgische inslag, zijn er plaatsen die je beter niet je thuis kunt noemen.

  Veenendaal is zo’n lastige partner. Net wanneer je een beetje gewend bent, verandert ze weer. Schudt ze haar verenpracht, doet ze iets onverwachts, zet ze je ineens op het verkeerde been. Gekmakend wanneer stabiliteit je levensideaal is. Maar saai is ze nooit.

  Verliefd
  Schrijven over een nieuwe stad is als verliefd worden. Je maakt voor het eerst kennis met haar en er springt een vonk over. Je wilt haar beter leren kennen, je wilt zo veel mogelijk van haar weten. Om te begrijpen wat haar beweegt. Wat haar bezighoudt, haar angsten en wensen, waarom ze is zoals ze is.

  Niet mooi
  Dat mensen zeggen dat ze niet mooi is, heeft me nooit geboeid. Haar stadshart heeft zo veel faceliftbehandelingen ondergaan en staat zo stijf van de botox dat je soms haar ware gezicht niet eens meer herkent. Maar ik vond haar prachtig, de echte stad achter de façade.

  Eerste liefde
  Bijna vijftien jaar geleden liet ik haar in de steek toen mijn eerste liefde Nijmegen lonkte. Elf jaar lang had ik een innige relatie met de Achterhoek. Sportief type. En nu ben ik terug in Veenendaal. Leer ik haar opnieuw kennen. Alsof je het opnieuw met je ex probeert. Ruim een halfjaar daten we weer. Soms herkenbaar. Weet je nog, toen?

  Vreemde
  En soms snap ik helemaal niets van haar, is ze een vreemde. Pronkend met nieuwe stadswijken en bedrijven als sieraden maar diep van binnen ingetogen en onzeker. Die ogen echter, die kijken nog hetzelfde. Veenendaal, ik denk dat ik oud met je ga worden.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!