article
1.6183621
Het is niet altijd verklaarbaar waarom het ene dorp (of stad) je meer aanspreekt dan het andere. Maar waarom ik Otterlo nou zo leuk vind? Vandaag strijken we met de pop-upredactie van onze krant neer in Hotel Kruller. Daar heb ik zin in. Ik kwam er vroeger alleen om te voetballen tegen de plaatselijke club.
Waarom ik Otterlo zo mooi en leuk vind
Het is niet altijd verklaarbaar waarom het ene dorp (of stad) je meer aanspreekt dan het andere. Maar waarom ik Otterlo nou zo leuk vind? Vandaag strijken we met de pop-upredactie van onze krant neer in Hotel Kruller. Daar heb ik zin in. Ik kwam er vroeger alleen om te voetballen tegen de plaatselijke club.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/de-vallei-blog-t-1.4161896/waarom-ik-otterlo-zo-mooi-en-leuk-vind-1.6183621
2016-07-11T11:41:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6182764.1468223521!image/image-6182764.JPG
De Vallei blog(t)
Home / Extra / Blogs / De Vallei blog(t) / Waarom ik Otterlo zo mooi en leuk vind

De Vallei blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 8 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in De Vallei.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Welkom op de blog over het dagelijks reilen en zeilen in de Vallei.

Hier brengen 8 van onze redacteuren u op de hoogte van alles dat in de regio speelt. De volgende redacteuren houden deze blog bij:

Leon van Wijngaarden, Albert Heller, Jaap Rademaker, Arnold Winkel, Eric Wijnacker, Margreet Terpstra en Pouw Jongbloed.

Leon van Wijngaarden Albert Heller Arnold Winkel Eric Wijnacker Margreet Terpstra

Waarom ik Otterlo zo mooi en leuk vind

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gelderlander-redacteuren Albert Heller (links) en Eric Wijnacker voor de locatie van de pop-up redactie: Hotel Kruller in Otterlo.
   Fotograaf
  Het is niet altijd verklaarbaar waarom het ene dorp (of stad) je meer aanspreekt dan het andere. Maar waarom ik Otterlo nou zo leuk vind? Vandaag strijken we met de pop-upredactie van onze krant neer in Hotel Kruller. Daar heb ik zin in. Ik kwam er vroeger alleen om te voetballen tegen de plaatselijke club.

  Mijn voornaamste herinnering aan die tijd is dat rare, afgelegen voetbalveld dat heel strak ingeklemd lag tussen de bossen. Met als enige voorziening een kraantje waar af en toe water uit kwam. Wat had ik graag gevoetbald op dat ongelooflijk mooie nieuwe sportpark dat ze daar nu hebben. Maar ja, zelfs voor de veteranen ben ik wat te oud, vrees ik.

  Ik kwam er ooit met mijn kinderen toen ze met school op kamp gingen bij de Heidewachter. In oude legertenten waar ze nog wel eens uit de stapelbedden vielen. En toch: louter warme herinneringen. Die gesterkt werden toen ik eenmaal Carnegie’s Cottage had ontdekt. Een uitspanning op een heel mooi plekje met vanaf het fraaie terras zicht op zandhellingen en heide. Een paradijsje op Veluwse bodem. In oktober wandelde ik nog tijdens de Nacht van de Nacht nabij De Wijde Wereld in Otterlo. Het was stikdonker, maar toch een onvergetelijk mooie avond in het bos en op het zand. En dan zoals het dorp Vincent van Gogh recent omarmde met zelf vervaardigde kunst.

  Je hoeft Kröller Müller niet in om Otterlo mooi te vinden. Genieten op de Mossel en de Zanding. Het is dat Otterlose museum dat Ede wereldberoemd maakt. Zou ‘gemeente Otterlo’ niet wervender klinken dan ‘gemeente Ede’?

  Eric Wijnacker  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!