article
1.6200569
Onze redactie is deze week te vinden in de kersenboomgaard van De Oosterling in Deil. En voor mij levert dat een geluksgevoel op dat gelijk staat aan dat van een kind in een snoepwinkel. Want kersen vind ik nog lekkerder dan aardbeien, frambozen, bramen en ander fruit waar ik dol op ben.
Als een kind in een snoepwinkel: kersen
Onze redactie is deze week te vinden in de kersenboomgaard van De Oosterling in Deil. En voor mij levert dat een geluksgevoel op dat gelijk staat aan dat van een kind in een snoepwinkel. Want kersen vind ik nog lekkerder dan aardbeien, frambozen, bramen en ander fruit waar ik dol op ben.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/als-een-kind-in-een-snoepwinkel-kersen-1.6200569
2016-07-18T07:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4373407.1400849892!image/image-4373407.JPG
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Als een kind in een snoepwinkel: kersen

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Als een kind in een snoepwinkel: kersen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Echte Betuwse kersen uit Heesselt.
   Fotograaf
  Onze redactie is deze week te vinden in de kersenboomgaard van De Oosterling in Deil. En voor mij levert dat een geluksgevoel op dat gelijk staat aan dat van een kind in een snoepwinkel. Want kersen vind ik nog lekkerder dan aardbeien, frambozen, bramen en ander fruit waar ik dol op ben.
  Zeker nu rassen als kordia van de bomen geplukt kunnen worden. Ik hou van alle kersen, maar van de grote donkere Kordia kan ik helemaal niet afblijven.
   
  Toen ik in mijn tienerjaren mijn eerste bijverdiensten had als kersenplukker – ruim 40 jaar geleden, tja – hielp die voorliefde voor kersen niet mee om tot grote verdiensten te komen. Iedere kers die je opat woog niet mee als je de hoenderik (mand) afleverde bij de weegschaal. Je schamele loontje verdiende je per ingeleverde kilo kersen. Ook toen had ik al meer met kersen dan met geld.
   
  Dat balanceren op van die lange ladders (een leer noemden we dat), het gaf een ongekend zomers gevoel. Dat bij mijn allereerste plukdag na een uurtje echter al stevig vergald werd door pijn aan mijn voetzolen. Mijn sportieve gympies bleken bepaald geen bescherming te bieden tegen de houten trapsporten, die na een uurtje in mijn voetzolen sneden. Dat was voor het eerst in mijn leven dat ik klompen heb leren waarderen. Want wat is dat houten schoeisel handig als je op de leer bezig bent.
   
  Onlangs wees de Avezaathse appelteler Cees den Haan mij nog op een handig ander voordeel van die klomp. Als hij op de knieën bezig was kon hij tegelijkertijd gerieflijk zitten op de hak van zijn klomp. Het bewijst maar weer eens: je bent nooit te oud om nuttige dingen te leren.
   
  Eric Wijnacker


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!