article
1.6164299
Veel tanden heeft hij niet, maar er is in ieder geval één gouden bij. Het sjofele figuur dat me voor de supermarkt aanspreekt, houdt zijn hand op en kijkt me onderdanig lachend aan. Hij wil wat geld om boodschapjes te doen, niet zoveel hoor, twee euro ofzo, voor eieren en kaas.
Een klein gebaar voor de onfortuinlijken in Tiel
Veel tanden heeft hij niet, maar er is in ieder geval één gouden bij. Het sjofele figuur dat me voor de supermarkt aanspreekt, houdt zijn hand op en kijkt me onderdanig lachend aan. Hij wil wat geld om boodschapjes te doen, niet zoveel hoor, twee euro ofzo, voor eieren en kaas.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/een-klein-gebaar-voor-de-onfortuinlijken-in-tiel-1.6164299
2016-07-04T08:58:07+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2922877.1467622637!image/image-2922877.jpg
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Een klein gebaar voor de onfortuinlijken in Tiel

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Een klein gebaar voor de onfortuinlijken in Tiel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Veel tanden heeft hij niet, maar er is in ieder geval één gouden bij. Het sjofele figuur dat me voor de supermarkt aanspreekt, houdt zijn hand op en kijkt me onderdanig lachend aan. Hij wil wat geld om boodschapjes te doen, niet zoveel hoor, twee euro ofzo, voor eieren en kaas.

  „Ik heb bijna nooit contant geld bij me”, zeg ik zonder te liegen. Om dit te illustreren laat ik het lege muntenvak in mijn portemonnee zien. Terwijl ik wegloop zie ik plots de mogelijkheid om me van mijn barmhartige kant te laten zien.

  Ik draai me daarom weer om en stel hem voor om wat boodschappen voor hem te doen. „Eieren en kaas, zei je, brood misschien?” Hij lacht en stemt in.
  Ik probeer me er niet te voldaan over te voelen, het is maar een klein gebaar. Zelf kom ik hier speciaal voor de lactosevrije yoghurt en het scheersysteem met vijf mesjes. Daarbij neem ik en passant gerookte zalm, lamshaasjes en een T-bone steak uit de diepvries mee. Even zoeken naar de eieren.

  Terwijl ik voor de kassa sta te wachten zie ik hem buiten in onderhandeling met een andere supermarktbezoeker, die grif zijn portemonnee trekt. Zo doen we allemaal wat voor de minder fortuinlijken in Tiel.
  Ik voel me een knurft als ik buiten met mijn spulletjes de hoek om loop en hij verdwenen is. Dat hij drugs nodig heeft, à la, maar eventjes op mijn goede daad wachten moet toch kunnen.

  Menno Provoost

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!