article
1.6218006
Aan de telefoon kan ik me op slag een andere identiteit aanmeten. Het cynische gebrom van de doorgewinterde politiek verslaggever verruil ik in een oogwenk voor een vrolijkheid en afgemeten charme waar de gemiddelde hostess in de reisbranche nog een puntje aan kan zuigen.
Hardnekkig vrolijk aan de telefoon
Aan de telefoon kan ik me op slag een andere identiteit aanmeten. Het cynische gebrom van de doorgewinterde politiek verslaggever verruil ik in een oogwenk voor een vrolijkheid en afgemeten charme waar de gemiddelde hostess in de reisbranche nog een puntje aan kan zuigen.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/hardnekkig-vrolijk-aan-de-telefoon-1.6218006
2016-07-25T06:30:56+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4507048.1409221156!image/image-4507048.jpg
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Hardnekkig vrolijk aan de telefoon

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Hardnekkig vrolijk aan de telefoon

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  Aan de telefoon kan ik me op slag een andere identiteit aanmeten. Het cynische gebrom van de doorgewinterde politiek verslaggever verruil ik in een oogwenk voor een vrolijkheid en afgemeten charme waar de gemiddelde hostess in de reisbranche nog een puntje aan kan zuigen.

  Het is niet dat ik schizofreen ben en onecht is het ook niet echt. Mijn telefoonidentiteit heb ik me aangemeten toen ik een blauwe maandag als telemarketeer werkte. Dan moest je achterelkaar door mensen bellen en hen middels een gewiekst psychologisch script proberen te interesseren voor iets waar ze terecht geen enkele belangstelling voor hadden.

  Vaak lieten zij dat nadrukkelijk blijken, waarbij ze meteen nog wat andere frustraties op je botvierden. En dan ging je vrolijk door naar de volgende om nog eens afgesnauwd te worden. Ondertussen hield een floormanager de scores bij op een groot bord. En als je aan het eind van de week niet genoeg vinkjes had dan moest je op kantoor komen bij haar baas, het zal de officemanager geweest zijn.

  Ik vloog er al snel uit, maar heb er dus wel een hardnekkig vrolijke telefoon-identiteit aan over gehouden. En die komt me bij de krant goed van pas. Zo werd de redactie zaterdag platgebeld door mensen uit alle windstreken die door een grote storing in de drukkerij tot hun teleurstelling onze editie Rivierenland op hun deurmat vonden. Als vanzelf schiet ik dan in een script dat globaal als volgt verloopt: 'Ik begrijp het, wij vinden het ook heel vervelend, wat ik wél voor u kan doen.'

  Uiteindelijk wenste bijna iedereen me succes en toch nog een prettig weekend. Ach, krantenlezers zijn gewoon aardige mensen.

  Menno Provoost  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!