article
1.6218012
Hendrik Marsman schreef ooit: 'Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan'. Mooier is er over Betuwe en Rivierenland zelden gedicht, denk ik.
Het oneindige laagland van Rivierenland
Hendrik Marsman schreef ooit: 'Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan'. Mooier is er over Betuwe en Rivierenland zelden gedicht, denk ik.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/het-oneindige-laagland-van-rivierenland-1.6218012
2016-07-25T06:34:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5170499.1440081388!image/image-5170499.JPG
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Het oneindige laagland van Rivierenland

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Het oneindige laagland van Rivierenland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen.
   Fotograaf
  Hendrik Marsman schreef ooit: 'Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan'. Mooier is er over Betuwe en Rivierenland zelden gedicht, denk ik.

  Dat Rivierenland echt laagland is wordt mij sinds deze week dagelijks voor ogen getoverd. In mijn nieuwe auto zit namelijk een hoogtemeter, zichtbaar op een vrij groot beeldscherm. Dat verspringen van die hoogtemeter vind ik nu nog zo intrigerend dat het mij bijna de aandacht voor de weg zou ontnemen. Ter geruststelling; ik ben heus wel verstandig genoeg hoor.

  Maar leuk vind ik het wel. Juist omdat de verschillen hier in Rivierenland zo minimaal zijn. Vrijdag heb ik het gebied van Kesteren tot Haaften doorkruist en nergens kwam de hoogtemeter boven de 11 meter uit. Dat hoogste punt bereikte ik waar Rivierenland begint, waar de Rijnbrug bij Kesteren het Betuwse laagland bereikt. En dat terwijl, net aan andere kant van de Rijn, de Grebbeberg precies 51 meter boven het laagland uittorent.

  Ik heb wel de indruk dat de hoogtemeter in mijn auto niet onder de nul meter zakt, dat geeft hij niet aan. Terwijl ik bijvoorbeeld in Deil en Haaften vrijdag allang op de nul meter zat terwijl de weg toch echt (iets) naar beneden helde. Nu ik die hoogtemeter in mijn auto heb begrijp ik steeds meer het badkuipgevoel dat veel Rivierenlanders bekruipt zodra ze de dijken afrijden.

  Eric Wijnacker  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!