article
1.6539277
Als een running gag geven mijn broer en ik onze Brabantse wortels de schuld als we iets niet goed doen.
Nieuwe wortels dankzij arretjescake en piping
Als een running gag geven mijn broer en ik onze Brabantse wortels de schuld als we iets niet goed doen.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/nieuwe-wortels-dankzij-arretjescake-en-piping-1.6539277
2016-10-17T10:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4469326.1476701270!image/image-4469326.JPG
arretjescake,piping
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Nieuwe wortels dankzij arretjescake en piping

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Nieuwe wortels dankzij arretjescake en piping

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Arretjescake.
   Fotograaf
  Als een running gag geven mijn broer en ik onze Brabantse wortels de schuld als we iets niet goed doen.
  Overgare kip, een autoband lek gereden tegen een stoep, belastingaangifte te laat ingeleverd. „Jij ben toch Brabants”, vroeg een vriend onlangs met een knipoog toen de gastvrouw, aan de andere kant van de kamer, een vol blad met koffie omkieperde.

  Band
  De afgelopen weken heb ik vaak nagedacht over wat het gebied waar je als journalist werkt, op den duur voor je gaat betekenen. Hoe het je vormt en wat je ervan opsteekt. Twee weken geleden heb ik afscheid genomen van de redacties Vallei en Rivierenland waar ik dertien jaar met veel plezier heb gewerkt. Geweldige collega’s die ik zeker zal missen. Maar, en die zag ik niet aankomen, de beide regio’s zelf dus ook.
   
  Binnenstebuiten
  Een verslaggever keert het gebied waar ie over schrijft binnenstebuiten. Je komt achter talloze voordeuren, je bent erbij als ze een klap geven op de rondweg, de golfbaan of een nieuwe wijk. Je praat met mensen die trots zijn op hun stad, die weg willen uit hun dorp omdat ze zich groen en geel ergeren aan het sluipverkeer, of die geheel vrijwillig met zijn allen een buurthuis nieuw leven inblazen. En je steekt van al dat gewroet in een omgeving ook nog van alles op: het recept van Veluwse arretjescake, wanneer de hei bloeit, hoe de perenbladvlo zich manifesteert en wat ‘piping’ bij rivierdijken is.
   
  Wortels
  Mijn kinderen zijn geboren en deels opgegroeid terwijl ik in de Vallei en later in Rivierenland aan het werk was. Dat heeft de band ook verdiept. Zij zijn heel Gelders en ik intussen ook, denk ik. Wortels groeien blijkbaar gewoon met je mee.
   
  Suzanne de Winter


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!