article
1.6664123
Ik weet nog hoe jammer ik het vond dat de grote veerpont bij Ochten in 1974 uit de vaart werd genomen. Als klein jochie ging ik al met mijn ouders en zussen vanuit Wageningen met de auto naar familie in Brabantse plaatsen als Uden en Ravenstein.
Ochten was ooit de Poort naar het zuiden
Ik weet nog hoe jammer ik het vond dat de grote veerpont bij Ochten in 1974 uit de vaart werd genomen. Als klein jochie ging ik al met mijn ouders en zussen vanuit Wageningen met de auto naar familie in Brabantse plaatsen als Uden en Ravenstein.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/ochten-was-ooit-de-poort-naar-het-zuiden-1.6664123
2016-11-21T07:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1570915.1479714997!image/image-1570915.JPG
Ochten,Scheepvaart,Eric Wijnacker,Rivierenland blog(t)
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Ochten was ooit de Poort naar het zuiden

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Ochten was ooit de Poort naar het zuiden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Pont D'n Overkant vaart over de Waal van Druten naar Dodewaard/Ochten.
   Fotograaf
  Ik weet nog hoe jammer ik het vond dat de grote veerpont bij Ochten in 1974 uit de vaart werd genomen. Als klein jochie ging ik al met mijn ouders en zussen vanuit Wageningen met de auto naar familie in Brabantse plaatsen als Uden en Ravenstein.

  En omdat er nog geen A50 was werd de Rijn overgestoken bij de brug van Kesteren en wachtte vervolgens het avontuurlijke overtochtje over de Waal bij Ochten. Het was een grote veerpont kan ik mij herinneren.

  Avontuur
  Bij Ochten begon het avontuur pas echt omdat je in plaatsen kwam waar je als kind eigenlijk nog nooit van gehoord had: Megen, Batenburg en het voor een jochie wat luguber klinkende Puiflijk. Ochten was echt de poort naar het onbekende zuiden. We gingen met de boerenkiel al aan nog wel eens carnaval vieren in Uje (Uden), dat zullen die Ochtenaren toen wel raar hebben gevonden, realiseerde ik mij later pas.

  Symbool
  Hoe dan ook, Ochten stond toen symbool voor mij als de Poort naar het zuiden. En de reis naar Brabant werd een stuk minder avontuurlijk toen de pont er niet meer was.

  Toeristen
  Daarom deed het mij zo goed om in deze krant te lezen dat er plannen zijn om de oude veerstoep in Ochten weer wat meer tot leven te wekken. Aantrekkelijk voor toeristen met misschien wel een aanlegsteiger voor een toeristisch pontje naar de overkant.

  Op mij kunnen ze rekenen.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!