article
1.6103577
Het blijft raar; een Oranjeloos EK voetbal. Voor wie ik ben nu er geen straat in Rivierenland oranje kleurt? In Eck en Wiel zag ik in de Jordenstraat toevallig een grote Poolse vlag (Polska) hangen. En hoewel die Polen hier nu mijn favoriete fruit (kersen) gaan plukken, betekent dat niet meteen dat ik ga juichen voor Milik c.s. De Belgen scoren bij mij een hoger.
Over Betuwse kriek en Rode Duivels
Het blijft raar; een Oranjeloos EK voetbal. Voor wie ik ben nu er geen straat in Rivierenland oranje kleurt? In Eck en Wiel zag ik in de Jordenstraat toevallig een grote Poolse vlag (Polska) hangen. En hoewel die Polen hier nu mijn favoriete fruit (kersen) gaan plukken, betekent dat niet meteen dat ik ga juichen voor Milik c.s. De Belgen scoren bij mij een hoger.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/over-betuwse-kriek-en-rode-duivels-1.6103577
2016-06-13T10:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3948764.1375944760!image/image-3948764.jpg
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Over Betuwse kriek en Rode Duivels

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Over Betuwse kriek en Rode Duivels

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Het blijft raar; een Oranjeloos EK voetbal. Voor wie ik ben nu er geen straat in Rivierenland oranje kleurt? In Eck en Wiel zag ik in de Jordenstraat toevallig een grote Poolse vlag (Polska) hangen. En hoewel die Polen hier nu mijn favoriete fruit (kersen) gaan plukken, betekent dat niet meteen dat ik ga juichen voor Milik c.s. De Belgen scoren bij mij een hoger.
  Nou, niet zo fanatiek hoor, maar omdat een van mijn oma’s een Vlaamse was, heb ik toch wel, als kwart Belg, een zwak voor de Rode Duivels. Maar of ik opspring van de bank als Hazard scoort? Ik weet het niet, maar mijn sympathie hebben ze zeker.
   
  En dat ligt niet alleen aan het Vlaamse bloed dat deels door mijn aderen stroomt. Awel, ik vind het een plezant land waar het leven een net iets aangenamer tempo heeft dan hier in het immer jachtige Nederland.
   
  Op een Vlaams terras heb ik altijd goesting in een lekkere frisse kriek, kersenbier. Ik zie kansen voor een mooi nieuw Betuws product in de fruitstalletjes die dezer dagen opengaan. Een lekkere Betuwse kriek, van kersen uit de Betuwse boomgaarden. Ik denk dat de stalletjes dan op nog meer toeloop kunnen rekenen. Met mensen die heel wat langer blijven hangen. Een tv-scherm in de boomgaard, een Betuwse kriek in de hand: ik denk dat ik dan ga zingen voor die Rode Duivels. En een fiets moet regelen om veilig thuis te komen.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!