article
1.6485610
‘Hellig’ was ik. Nog steeds. En ontzet. Uitgespeeld.
Sprakeloos, furieus en uitgespeeld
‘Hellig’ was ik. Nog steeds. En ontzet. Uitgespeeld.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/sprakeloos-furieus-en-uitgespeeld-1.6485610
2016-10-03T13:18:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4944929.1432465472!image/image-4944929.jpg
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Sprakeloos, furieus en uitgespeeld

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Sprakeloos, furieus en uitgespeeld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto ter illustratie.
   Fotograaf
  ‘Hellig’ was ik. Nog steeds. En ontzet. Uitgespeeld.

  De vrijdag begon goed. Ik had een zeldzame vrije ochtend, kon wat langer blijven liggen en had de dag daarvoor al een ontbijtje gehaald voor mij en mijn lief. Oké, dompertje: koffie op. Maar de winkel is om de hoek, die was zo geregeld.

  Motorzaag
  Fluitend met koffie in de tas, fietste ik naar huis. Maar nabij thuis draaide mijn maag om: de pracht van de buurt, een decennia oude berk was geveld. In het kwartier dat ik weg was, was de motorzaag in de berk gezet en hij lag klaar om afgevoerd te worden.

  Ik was sprakeloos, misselijk en furieus. De majestueuze berk, die in 2010 op de Tielse kaplijst stond, omdat een wijkbewoner rioleringsproblemen had. En die problemen zouden heel misschien aan het wortelsysteem van de boom kunnen liggen.

  Vogelvrij
  Ik had destijds bezwaar aangetekend. Mocht voor een commissie mijn bezwaren toelichten. De kapvergunning werd ingetrokken. Al houd ik de lijst met verleende kapvergunningen als een havik in de gaten, sinds 2013 wordt een nieuw ‘groenbeleid’ gevoerd, waardoor bijna alle bomen vogelvrij zijn.

  Treurig en helaas ook in heel mijn geliefde Rivierenland te zien: kappen lijkt trendy. Vaak niet omdat bomen ziek zijn, maar in het kader van vooruitgang. Het credo lijkt ‘vooruitgang über alles’. In sneltreinvaart. Ik ben klaar met dit beleid. Uitgespeeld. Ik houd mijn groene hart vast.
     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!