article
1.6664163
Al weer heel wat jaren ben ik een brave burger met een baan en een hypotheek, maar er was een tijd dat ik daar nauwelijks vooruitzicht op had. Ik streefde er ook niet zo naar. Eigenlijk vond ik de hele manier van de schoolkeuze, activiteiten en baantjes om je curriculum vitae op indrukwekkende wijze mee vorm te kunnen geven, erg beklemmend en beperkt.
Van spookjongere tot brave burger
Al weer heel wat jaren ben ik een brave burger met een baan en een hypotheek, maar er was een tijd dat ik daar nauwelijks vooruitzicht op had. Ik streefde er ook niet zo naar. Eigenlijk vond ik de hele manier van de schoolkeuze, activiteiten en baantjes om je curriculum vitae op indrukwekkende wijze mee vorm te kunnen geven, erg beklemmend en beperkt.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/van-spookjongere-tot-brave-burger-1.6664163
2016-11-21T08:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4347932.1434699908!image/image-4347932.jpg
Internet,Menno Provoost,Rivierenland blog(t)
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Van spookjongere tot brave burger

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

Van spookjongere tot brave burger

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Al weer heel wat jaren ben ik een brave burger met een baan en een hypotheek, maar er was een tijd dat ik daar nauwelijks vooruitzicht op had. Ik streefde er ook niet zo naar. Eigenlijk vond ik de hele manier van de schoolkeuze, activiteiten en baantjes om je curriculum vitae op indrukwekkende wijze mee vorm te kunnen geven, erg beklemmend en beperkt.
  Levensloop betekent cv letterlijk en als je je levensloop wilt uitdrukken in de prestige van je opleiding, baan, netwerk, auto en huis ben je maar een beperkt en gekooid mens, redeneerde ik. Die dingen hoeven niets te zeggen over wie je bent, als mens.

  Stadsnomade
  In de basis kan ik me nog steeds in die gedachte vinden, maar om reizend muzikant of stadsnomade te worden, had ik toch te weinig aanleg. Zo’n burgerlijk bestaan blijkt ook veel voordelen te hebben. Bovendien hoeft het een het ander niet uit te sluiten.

  Spookjongere
  Ik was een spookjongere, heb ik deze week geleerd. Het begrip kwam aan de orde bij de algemene beschouwingen van de Tielse politiek. Aanvankelijk zocht ik de betekenis in dezelfde categorie als de horrorclown, maar dat is het niet. Het zijn jongeren die niet ingeschreven staan op een school of bij een werkgever, geen uitkering hebben, en van wie het dus een raadsel is wat ze doen en waar ze van leven.

  Poëzie
  In mijn geval deed ik wat freelancewerk, veel vriendendiensten, ik schreef poëzie en verhalen, woonde antikraak en als het echt nodig was, kon ik altijd op mijn ouders rekenen. Dat laatste blijkt bij veel spookjongeren het geval.

  De harde realiteit van het volwassen leven is toch dat er altijd wel iemand de rekening betaalt van een alternatieve levensstijl.
     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!