article
1.6143500
Sommigen doen het erom, mij overkwam het. Onbewust vierde ik vakantie in het land dat gastheer is van het EK. Na de laatste verliespartij van Oranje tegen de Tsjechen, heb ik me afgesloten voor alles wat te maken had met het eindtoernooi. De kater die Danny Blind en zijn mannen me bezorgden, bleek zodanig dat ik het in eerste instantie totaal niet in de gaten had.
We zijn sportief, we juichen voor l'equipe
Sommigen doen het erom, mij overkwam het. Onbewust vierde ik vakantie in het land dat gastheer is van het EK. Na de laatste verliespartij van Oranje tegen de Tsjechen, heb ik me afgesloten voor alles wat te maken had met het eindtoernooi. De kater die Danny Blind en zijn mannen me bezorgden, bleek zodanig dat ik het in eerste instantie totaal niet in de gaten had.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t-1.4507121/we-zijn-sportief-we-juichen-voor-l-equipe-1.6143500
2016-06-27T08:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1596460.1349921284!image/image-1596460.JPG
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / We zijn sportief, we juichen voor l'equipe

Rivierenland blog(t)

Afbeelding
Onderwerp
Hier houden 6 redacteuren u in persoonlijke blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in Rivierenland.
Auteur
Door onze redacteuren
Terug naar Blog overzicht

Over dit blog

Hallo beste lezers,

Op dit blog houden de 8 redacteuren van het Rivierenland u op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio. De redacteuren zijn Suzanne de Winter, Margreet Terpstra, Menno Provoost, Danny van den Broek, Rinke den Os en Eric Wijnacker. 

 

We zijn sportief, we juichen voor l'equipe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Windsurfer Dorian van Rijsselberghe draagt de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen. Foto: ANP
  Sommigen doen het erom, mij overkwam het. Onbewust vierde ik vakantie in het land dat gastheer is van het EK. Na de laatste verliespartij van Oranje tegen de Tsjechen, heb ik me afgesloten voor alles wat te maken had met het eindtoernooi. De kater die Danny Blind en zijn mannen me bezorgden, bleek zodanig dat ik het in eerste instantie totaal niet in de gaten had.
  Maar tijdens mijn verblijf in het zuiden van Frankrijk bleek er geen ontkomen meer aan. Onze camping had namelijk ineens een groep bijzondere gasten. Zo’n twintig dienders van de gendarmerie en het Franse leger liepen beurtelings waaks de berg op en af.
   
  Dat bleek alles te maken te hebben met het resort op de wijngaard aan de overkant. Daar verbleef de Turkse selectie. Sportief als ‘wij Hollanders’ zijn, sloten we ons tijdens de eerste match aan bij de militairen voor het grote scherm naast de receptie. En we juichten mee toen Payet in de slotminuten een klein feestje voor de Fransen inluidde.
   
  Eenmaal thuis volg ik het saaie toernooi nog zonder uitgesproken favoriet. Maar gelukkig begint ook mijn eigen sportzomer. Ik verruil de bank voor de tennisbaan. Eerst in Buren waar - getuige het thema België - de Rode Duivels EK-favoriet zijn, daarna op mijn eigen club waar het toernooi in het teken staat van de Olympische Spelen.
   
  En als ik daaraan denk voel ik hoop. Niet voor mezelf, ik verwacht niet direct tennisgoud. Maar als ook mijn avontuur eindigt met een kater, dan kan ik altijd weer terug de bank op. Met speciale aandacht voor Churandy Martina, Dafne Schippers en de hockeyvrouwen. Dat Rio de passieve sportzomer maar oranje mag kleuren.

  Rinke den Os  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!