article
1.6593374
GELDERMALSEN/TRICHT - Het bericht dat de Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht volgende week in het kader van hun oefening ‘Urban Monsters’ Tricht en Geldermalsen ‘veroveren’, deed mij denken aan mijn eigen militaire diensttijd. In Keizersveer werd ik opgeleid tot chauffeur van een drietonner. Het was 1980. De Rode Baretten bestonden nog niet. Had ik ook nooit gehaald. Zelfs dat ene streepje op de mouw voor Soldaat Eerste Klas bleek te hoog gegrepen.
Meespelen of omlopen zou ik willen zeggen
GELDERMALSEN/TRICHT - Het bericht dat de Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht volgende week in het kader van hun oefening ‘Urban Monsters’ Tricht en Geldermalsen ‘veroveren’, deed mij denken aan mijn eigen militaire diensttijd. In Keizersveer werd ik opgeleid tot chauffeur van een drietonner. Het was 1980. De Rode Baretten bestonden nog niet. Had ik ook nooit gehaald. Zelfs dat ene streepje op de mouw voor Soldaat Eerste Klas bleek te hoog gegrepen.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t/meespelen-of-omlopen-zou-ik-willen-zeggen-1.6593374
2016-10-31T10:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4670892.1418420691!image/image-4670892.jpg
Geldermalsen,Tricht,Rivierenland Blog(t)
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Meespelen of omlopen zou ik willen zeggen

Meespelen of omlopen zou ik willen zeggen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GELDERMALSEN/TRICHT - Het bericht dat de Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht volgende week in het kader van hun oefening ‘Urban Monsters’ Tricht en Geldermalsen ‘veroveren’, deed mij denken aan mijn eigen militaire diensttijd. In Keizersveer werd ik opgeleid tot chauffeur van een drietonner. Het was 1980. De Rode Baretten bestonden nog niet. Had ik ook nooit gehaald. Zelfs dat ene streepje op de mouw voor Soldaat Eerste Klas bleek te hoog gegrepen.
  Mijn hele diensttijd reed ik in een zware vrachtwagen uit de vijftiger jaren. Bij het schakelen moest je ‘dubbelklutsen’. Praten met je bijrijder was bijna onmogelijk, omdat de motor in de cabine zat.
   
  Patrouilles
  Ik hoorde bij de 13de Bevoorradingscompagnie. Als we oefenden in Duitsland reed ik in de omgeving van Paderborn rond met toetjes in de laadbak. Tijdens patrouilles doken we op bevel van onze luitenant de berm in. Lag je daar ongemakkelijk met volle bepakking, takjes in de helm en je uzi in aanslag.„Gutemorgen", zeiden passerende Duitsers dan met een spottend lachje.
   
  Soldaatje pesten
  Ik voorspel dergelijke taferelen op 9 november bij de controlepunten in Tricht en Geldermalsen. Wie aangehouden wordt door een Rode Baret mag namelijk zeggen dat hij niet meedoet. Dan zijn ze verplicht je door te laten. Je zou het ook ‘soldaatje pesten’ kunnen noemen. Niet doen.
  Meespelen of omlopen zou ik willen zeggen.
   
  Danny van den Broek
   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!