article
1.6097816
Afgelopen week dacht ik de Tielse bevolking een plezier te doen door aandacht te schenken aan de jaarlijks oplaaiende discussie rond het (niet) maaien van bermen in de gemeente. Dat heb ik geweten.
Prachtig die wuivende en bloemrijke bermen
Afgelopen week dacht ik de Tielse bevolking een plezier te doen door aandacht te schenken aan de jaarlijks oplaaiende discussie rond het (niet) maaien van bermen in de gemeente. Dat heb ik geweten.
http://www.gelderlander.nl/extra/blogs/rivierenland-blog-t/prachtig-die-wuivende-en-bloemrijke-bermen-1.6097816
2016-06-10T17:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6090862.1465394738!image/image-6090862.JPG
Tiel,Opinie DG,hermes
Rivierenland blog(t)
Home / Extra / Blogs / Rivierenland blog(t) / Prachtig die wuivende en bloemrijke bermen

Prachtig die wuivende en bloemrijke bermen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Afgelopen week dacht ik de Tielse bevolking een plezier te doen door aandacht te schenken aan de jaarlijks oplaaiende discussie rond het (niet) maaien van bermen in de gemeente. Dat heb ik geweten.
   

  Het valt niet te ontkennen dat er wat steekjes zijn gevallen in het voldoende overzichtelijk houden van een aantal verkeerspleintjes. Daar mag je dan best eens een kritische vraag over stellen.

  'Maaien we niet genoeg?'
  Maar ik heb stellig de indruk dat ik daarmee toch wat mensen voor het hoofd gestoten heb. 'O, maaien wij niet genoeg', moeten de mannen van de groenvoorziening gedacht hebben voor zij daags na publicatie van het artikel besloten om 's ochtends om zeven uur de graspollen onder mijn slaapkamerraam eens langdurig te lijf te gaan met twee luid grommende bosmaaiers. 'Meneer wou het toch kort hebben?!'

  Prachtig
  Nee, los van de noodzakelijke maatregelen om het verkeer veilig te houden, vind ik het prachtig die wuivende en bloemrijke bermen. Ik kan er als jongen van het platteland met mijn verstand niet bij dat er mensen zijn die dat niet vinden. Ze vinden het zelfs ongezond, vernam ik, want iedereen schijnt tegenwoordig hooikoorts en andere allergieën te hebben. Hadden ze meer in het hoge gras moeten spelen toen ze klein waren, vermoed ik.

  Kunstgras
  'Het is hier geen natuurgebied', bromde een VVD-raadslid uit Passewaaij. Hij vond het een heel onbehoorlijk gezicht die wildgroei langs de wegen. Ik vermoed dat er gewerkt wordt aan een motie om kunstgras in de bermen te leggen. Dan is het tenminste netjes verzorgd en kunnen we weer lekker doorrijden. Hhmm, lekker uitlaatgassen snuiven, dat is pas gezond. Is die rondweg nou al af?  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!