article
1.6606267
DIDAM/DUIVEN - De akoestische feestband Brood op de Plank uit Duiven breidt uit met het nieuwe concept 'TijgerBROOD': grotere, ruigere en nog gekkere concerten.
Duivense feestband: 'Spelen voor 800 man geen geintje meer' (video)
DIDAM/DUIVEN - De akoestische feestband Brood op de Plank uit Duiven breidt uit met het nieuwe concept 'TijgerBROOD': grotere, ruigere en nog gekkere concerten.
http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/achterhoek-tjoeb/duivense-feestband-spelen-voor-800-man-geen-geintje-meer-video-1.6606267
2016-11-03T19:04:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6606268.1478185600!image/image-6606268.JPG
Didam,Duiven,Popmuziek,Brood op de Plank,Achterhoek Tjoeb,talent,Brood XL,Tijgerbrood,hermes
Achterhoek Tjoeb
Home / Extra / Dossiers / Achterhoek Tjoeb / Duivense feestband: 'Spelen voor 800 man geen geintje meer' (video)

Duivense feestband: 'Spelen voor 800 man geen geintje meer' (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jurgen Kamphorst (links) en Ramondo Kok, zijn muzikale maat en bassist/technicus/eigenaar studio van TijgerBROOD. foto Bart Harmsen
  DIDAM/DUIVEN - De akoestische feestband Brood op de Plank uit Duiven breidt uit met het nieuwe concept 'TijgerBROOD': grotere, ruigere en nog gekkere concerten.

  Maar backing tracks? Daar past de eigenwijze band voor. Brood op de Plank speelt alles live.

  Partijtjes
  Volgens Jurgen Kamphorst (41) uit Didam treedt het muzikale gezelschap op voor een publiek van maximaal 150 man. De zanger speelt sinds 2010 op 'uit de klauwen gelopen partijtjes'. Dit doet hij samen met de Didamse basgitarist Ramondo Kok (36) en met één van de gitaristen Cedric Siegers (19) of Wouter Lorist (21) uit Zwolle. Zij spelen alles, ook op verzoek.

  Geen geintje
  Toen de mannen op steeds grotere feestjes mochten optreden, werd de cajón (handtrommel) ingeruild voor een heus drumstel en mocht de 58-jarige Arnhemmer René Keultjes de club komen versterken. Onder de tijdelijke naam Brood XL trad het vijftal op voor volle zalen en dat beviel goed.

  Vanwege die klik besloten de vijf mannen er serieus werk van te maken. „Spelen voor 800 man in een kermistent, dat is geen geintje meer", stelt Kamphorst. Aangezien beide gitaristen ook moeiteloos piano spelen, ontstond het muzikale alternatief TijgerBROOD.

  Lees meer over dit nieuwe concept in de Gelderlander edities Achterhoek en Liemers van vrijdag 4 november, of in onze e-paper.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!