article
1.6568207
In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die op zoek zijn naar een baan. Dit keer: Gerda van Gelderen uit Eibergen.
Biedt zich Aan: Gerda wil weekendgevoel terug
In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die op zoek zijn naar een baan. Dit keer: Gerda van Gelderen uit Eibergen.
http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/biedt-zich-aan/biedt-zich-aan-gerda-wil-weekendgevoel-terug-1.6568207
2016-10-25T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6568208.1477332884!image/image-6568208.JPG
Eibergen,Werkloosheid,uwv,Biedt zich aan,hermes
Biedt Zich Aan
Home / Extra / Dossiers / Biedt Zich Aan / Biedt zich Aan: Gerda wil weekendgevoel terug

Biedt zich Aan: Gerda wil weekendgevoel terug

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gerda van Gelderen.
   Fotograaf
  In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die op zoek zijn naar een baan. Dit keer: Gerda van Gelderen uit Eibergen.

  Solliciteren met een c.v. vindt Gerda van Gelderen niet meer van deze tijd. Ze stuurt liever een folder waarin ze haar kwaliteiten aanprijst, gericht naar bedrijven die haar interesse hebben. Daarin maakt ze duidelijk wat haar doel is en somt ze op wat ze te bieden heeft.

  Tweede carrière
  De 50-jarige Eibergse zegt bezig te zijn met haar tweede carrière. Want als financieel medewerkster voor de administratie, werk dat ze tot mei 2012 deed, wordt ze niet meer gevraagd door de toenemende automatisering. „Maar ik vind het niet erg om productiewerk te doen, als het niet te zwaar tilwerk is", zegt Van Gelderen, die al diverse bedrijven van binnen zag. 

  Tot een vaste baan leidde het nog niet. „Mijn droombaan is het werken op een kantoor met verstandelijk beperkte mensen", zegt de Eibergse, die in haar vrije tijd betrokken is bij de muziekgroep die actief is tijdens oecumenische kerkdiensten met verstandelijk beperkte mensen. Daarnaast is ze actief voor turnvereniging Odival.

  Sfeer
  „Maar belangrijk van werk vind ik de sfeer in een bedrijf, dat men respect heeft voor elkaar. Ik wil graag mensen om me heen. Een van de erge dingen van geen werk hebben is dat je het weekendgevoel kwijtraakt."

  Bustocht
  Haar folder reikte de Eibergse ook uit tijdens de bustocht die eind september georganiseerd werd door het Leerwerkloket Achterhoek. Die bustocht heeft voor een aantal deelnemers direct resultaat opgeleverd. Twee van hen zijn inmiddels op sollicitatiegesprek geweest bij WAM en Van Duren en worden ingezet voor de functie als klusser bij Bouke Klussendienst. Ze beginnen beide met een proefplaatsing. 

  Een andere deelnemer is in afwachting van toestemming voor gebruik van de scholingsvoucher, en krijgt een stageplek. Een wajonger mag binnenkort beginnen bij een bedrijf in Varsseveld. Een deelnemer, zelfstandig groenteboer geweest, is begonnen bij Ulamo in Ulft.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!