article
1.6512212
In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die hun werk verloren zijn en op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit keer: Monique Rouwhorst (36) uit Lichtenvoorde.
Biedt Zich Aan: Gewaardeerd worden is belangrijk
In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die hun werk verloren zijn en op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit keer: Monique Rouwhorst (36) uit Lichtenvoorde.
http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/biedt-zich-aan/biedt-zich-aan-gewaardeerd-worden-is-belangrijk-1.6512212
2016-10-10T10:33:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6512213.1476092200!image/image-6512213.JPG
Lichtenvoorde,Werkloosheid,Biedt zich aan,werkzoekende,hermes
Biedt Zich Aan
Home / Extra / Dossiers / Biedt Zich Aan / Biedt Zich Aan: Gewaardeerd worden is belangrijk

Biedt Zich Aan: Gewaardeerd worden is belangrijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Monique Rouwhorst. Foto DG
  In de rubriek Biedt zich Aan stellen mensen zich voor die hun werk verloren zijn en op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit keer: Monique Rouwhorst (36) uit Lichtenvoorde.

  Dat ze zichzelf onder meer als leergierig omschrijft, is bij Monique Rouwhorst geen loze kreet. Want de Lichtenvoordse heeft voor iemand die in de kinderopvang werkte een indrukwekkend rijtje cursussen en opleidingen achter haar naam staan. Zelfs toen ze tussen 2007 en 2014 twee banen had (pedagogisch medewerker bij kinderopvang Humanitas èn persoonlijk begeleider bij logeerhuis Ruurlo van De Lichtenvoorde) studeerde ze. Voor de opleiding Video Interactie Begeleiding behaalde ze het certificaat, en ook de vierjarige opleiding tot yogadocent sloot ze succesvol af.

  Weekeinden
  Ze raakte werkloos drie maanden nadat ze haar baan bij De Lichtenvoorde opzegde. „Ik had veertien jaar ook in de weekeinden gewerkt, en daar wilde ik van af. Maar drie maanden later werd ook mijn contract bij Humanitas opgezegd.”

  Rouwhorst verruilde in 2005 de kinderopvang voor het begeleiden van alleenstaande minderjarige asielzoekers, omdat ze vond dat het werk te weinig uitdaging bood.„Maar bij de ama's was de uitdaging te groot. Daarom heb ik daarna ook gekozen voor het werk in de gehandicaptenzorg.”

  Gewaardeerd
  Belangrijk in werk, leerde ze, is het gewaardeerd worden. „Dat mensen het fijn vinden wanneer je er weer bent.”

  Een ideale baan leek ze onlangs bijna gevonden te hebben, als begeleidster op een zorgboerderij. Maar een vaste baan konden ze haar niet bieden. Vandaar dat ze nu overweegt of het niet zinvol is om, net als haar vriend, als ZZP-er door te gaan. „Want ik merk wel dat mensen openstaan voor wat ik te bieden heb. Aan de andere kant zou ik misschien ook kiezen voor zekerheid als me ergens een baan wordt aangeboden. Ik zou ook best iets anders willen doen, om vandaar uit verder te kijken.”

  In elk geval is ze binnenkort als vrijwilliger te vinden in de Dorpskamer die bij Den Diek van start gaat. „Je moet het toch hebben van netwerken.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!