Home / Extra / Specials / Kerstmenu's

Kerstmenu's

Wat eten we met de kerst? Pakken we dit jaar vorstelijk uit, of letten we wat meer op de portemonnee? Halen we de ingrediënten van ver of juist van dichtbij? Om u op een idee te brengen staken zes redacteuren van De Gelderlander hun licht op bij gekende koks, gingen boodschappen doen en kookten alvast zes heel verschillende kerstdiners. Op deze pagina hun bevindingen inclusief boodschappenlijstje en recepten.

Buitenlands

‘Ruzie leggen wij bij met eten’

Datum
Photos
4
Ursula Rampersad.

Eten speelt een enorm belangrijke rol in de Hindoestaanse cultuur. Bij feesten of ontmoetingen, altijd komt er genoeg lekkers op tafel. Het kerstmenu van vandaag speelt zich af in Hindoestaanse sferen. Een écht kerstmenu is het eigenlijk niet, want Hindoestanen vieren geen kerst. Het zijn de nazaten van mensen uit India die door de Nederlanders na de afschaffing van de slavernij (1863) naar Suriname werden gehaald om op de plantages te werken.

Lees meer
 1. Boodschappen Menu 1
 2. Recepten Menu 1

Snel

Heerlijk, en toch tijd voor je gasten

Datum
Photos
4
Reacties
Toon reacties
Gert-Jan Botden in de keuken van Verrukkulluk. Foto: Rolf Hensel

Gert-Jan Botden stelde een etentje samen dat zó op een restaurantstafel zou kunnen staan. In korte tijd staan vis, vlees en kaas op tafel. Hij lijkt de uitgelezen kok om een mooi en snel kerstmenu voor thuis te bedenken. Hij is namelijk niet alleen kok in restaurant Vurrukkulluk in het Nijmeegse Brakkenstein. Als ‘mobiele’ kok van zijn eigen thuisuiteten.eu maakt hij ook hele diners in ‘gewone’ keukens bij mensen thuis. Dan zal het toch niet al te ingewikkeld worden.

Lees meer
 1. Boodschappen Menu 2
 2. Recepten Menu 2

Kindermenu

 1. Boodschappen Menu 3
 2. Recepten Menu 3

Vegetarisch

 1. Boodschappen Menu 4
 2. Recepten Menu 4

Streekproducten

Wat van dichtbij komt is lekker

Datum
Photos
4
Roland Vrijmoet in de keuken van In Geuren en Kleuren.

Voor chefkok Roland Vrijmoet uit Berg en Dal is werken met streekproducten niet echt een bewuste keuze: het is een vanzelfsprekendheid. De patron-cuisinier van restaurant In Geuren en Kleuren in Berg en Dal is geen man van ingewikkelde theorieën. Nee, voor Roland Vrijmoet telt eigenlijk maar één ding: de versheid van de ingrediënten. „’s Ochtends geplukt of geoogst, ’s avonds op je bord: mooier kan toch niet? En dat kan alleen als de lijnen heel kort zijn en je spullen dus uit de buurt komen.”

Lees meer
 1. Boodschappen Menu 5
 2. Recepten Menu 5

Goedkoop

Makkelijk koken zonder poespas

Datum
Photos
4
Eric van den Besselaar, chefkok bij Des Werelds in Mill. foto Ed van Alem

Een snel, goedkoop en lekker kerstmenu voor thuis? Klop in dat geval maar eens aan bij chefkok Eric van den Besselaar. Hem kun je om een boodschap sturen. Waarom de Hapse chefkok Eric van den Besselaar voor deze drie gangen koos? „Omdat ze makkelijk zijn klaar te maken. De gerechten spreken aan. Je kunt ze zonder veel poespas goed voorbereiden. En, ook belangrijk, je kunt alles van tevoren klaarmaken. Aan het voorgerecht en dessert hoef je bijna niets meer te doen als het zover is."

Lees meer
 1. Boodschappen Menu 6
 2. Recepten Menu 6

Overledenen in de regio

Meer informatie overlijdensadvertenties