article
1.6627362
Lezers recenseren in de rubriek Kritisch bekeken een voorstelling die later elders in de regio te zien is. Dit keer: Henk Jansen uit Zevenaar bezocht Farce Majeure in het Musiater in zijn woonplaats op 5 november. Op zaterdag 12 november in de Doetinchemse schouwburg Amphion.
Farce Majeur: De zaal zingt meteen mee
Lezers recenseren in de rubriek Kritisch bekeken een voorstelling die later elders in de regio te zien is. Dit keer: Henk Jansen uit Zevenaar bezocht Farce Majeure in het Musiater in zijn woonplaats op 5 november. Op zaterdag 12 november in de Doetinchemse schouwburg Amphion.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/kritisch-bekeken/farce-majeur-de-zaal-zingt-meteen-mee-1.6627362
2016-11-10T08:23:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6627363.1478715543!image/image-6627363.jpg
Doetinchem,Toneel,Farce Majeure,Kritisch bekeken,hermes
Kritisch Bekeken
Home / Extra / Specials / Kritisch Bekeken / Farce Majeur: De zaal zingt meteen mee

Farce Majeur: De zaal zingt meteen mee

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Farce Majeure in 1983 met uiterst rechts Henk van der Horst.
   Fotograaf
  Lezers recenseren in de rubriek Kritisch bekeken een voorstelling die later elders in de regio te zien is. Dit keer: Henk Jansen uit Zevenaar bezocht Farce Majeure in het Musiater in zijn woonplaats op 5 november. Op zaterdag 12 november in de Doetinchemse schouwburg Amphion.

  Onder de titel Dat is uit het leven gegrepen blikt lid van het eerste uur Henk van der Horst terug op de legendarische programma's Farce Majeure en Showroom. Aan de hand van nostalgisch beeldmateriaal laat hij ons, voornamelijk 50-plussers, nog eens nagenieten van het Farce Majeureteam dat, met een tussenpauze van een jaar of zeven, actief was tot van 1966 tot 1986. Voor de jongeren: al lang voor Kopspijkers en Koefnoen namen de leden van Farce Majeure bekende Nederlanders op de hak.

  Vrolijk en scherp kritisch
  Het populaire programma groeide in de loop der jaren van een eenvoudig vrolijk tot een scherp kritisch programma met Alexander Pola, Ted de Braak, Jan Fillekers, Fred Benavente en Henk van der Horst. In de theatervoorstelling vraagt Bob van der Houven Henk in de theatervoorstelling om terug te blikken naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen. Voor de pauze passeert Farce Majeure de revue. Roept u maar! Uiteraard komt het lied Dat is uit het leven gegrepen voorbij, dat in de zaal direct wordt meegezongen.

  Carnavalskraker
  Ook de carnavalskraker Kiele kiele Koeweit uit 1973 ten tijde van de oliecrisis blijkt nog vast in het geheugen geprent. Diverse fragmenten ontlokken de bezoekers dan ook tot een spontaan: ach ja, dat weet ik nog.

  Eigenzinnige excentrieklingen
  Na de pauze tijd was het tijd voor Showroom. Wie kent ze niet meer, al die eigenzinnige excentriekelingen: de huilende Jean Prick die van zijn vader geen Bugatti kreeg, de oude Dirk van Noort (''n mens op de maan? Da kan nie'), Daan Modderman met zijn lijkkoets en Tante Jen die op haar 86ste met haar handkar vodden en papier ophaalde.

  Diverse scènes werken ook nu weer op de lachspieren. Na een vermakelijk avondje stuurt Van der Horst de huiswaarts met de bekende kreet: inpakken en… wegwezen.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!