article
1.6671485
Lezers-recensenten bezoeken elders voorstellingen voor die in onze regio te zien zijn. Rosemarie Tekampe uit Duiven ging woensdag 16 november naar Harry Piekema in Hengelo. Te zien op zaterdag 26 november in De Storm in Winterswijk.
Harry Piekema heeft een mooie zangstem (video)
Lezers-recensenten bezoeken elders voorstellingen voor die in onze regio te zien zijn. Rosemarie Tekampe uit Duiven ging woensdag 16 november naar Harry Piekema in Hengelo. Te zien op zaterdag 26 november in De Storm in Winterswijk.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/kritisch-bekeken/harry-piekema-heeft-een-mooie-zangstem-video-1.6671485
2016-11-23T15:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6671486.1479893978!image/image-6671486.JPG
Winterswijk,Cabaret,Kritisch bekeken,recensie,hermes
Kritisch Bekeken
Home / Extra / Specials / Kritisch Bekeken / Harry Piekema heeft een mooie zangstem (video)

Harry Piekema heeft een mooie zangstem (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Harry Piekema.
   Fotograaf
  Lezers-recensenten bezoeken elders voorstellingen voor die in onze regio te zien zijn. Rosemarie Tekampe uit Duiven ging woensdag 16 november naar Harry Piekema in Hengelo. Te zien op zaterdag 26 november in De Storm in Winterswijk.

  De eerste minuten van de voorstelling Man wil trap op met lampje heb je het gevoel dat je zit te kijken naar de alom bekende AH-manager, een soort live-reclame. Maar al gauw verdwijnt dat en zie je gewoon een vriendelijke, beschaafde, nette, aardige man staan, die voor het eerst de theaters in gaat met zijn eigen show.

  Voorstellen
  Hij wil graag zich voorstellen, maar ook dat het publiek dat doet. Aan de hand van vragen aan en van het publiek (vooraf kunnen er vragen worden gedeponeerd in een doos) maken we kennis met Harry Piekema (en hij een beetje met ons). Samen met een prima gitarist, Erik Rutjes, zet hij een vriendelijke voorstelling neer, met een juiste afwisseling tussen verhalen, liedjes en overpeinzingen.

  Prettige stem
  Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren, waardoor hele simpele onbenullige verhaaltjes goed in het gehoor liggen. Minder bekend zijn zijn zangkwaliteiten, maar tijdens het eerste liedje word je aangenaam verast. Geen megastem, maar het ligt lekker in het gehoor en is zeer geschikt voor mooie kleine cabaretliedjes. Het eerste nummer dat hij zingt is het mooist, qua zang en qua tekst.

  Glimlach
  Verder kabbelt de show voort. Geen zware onderwerpen, geen hoogdravende teksten, geen ingewikkelde clous, geen stof tot nadenken, maar rustige alledaagse onderwerpen komen aan bod. We liggen niet dubbel van het lachen (behalve bij een hilarische scene waarin hij een man adviseert wat hij wekelijks tegen zijn vrouw zou moeten zeggen) maar zitten nagenoeg constant met een glimlach op het gezicht te kijken en luisteren naar herkenbare zin en onzin.

  Toegift
  Tot slot eindigt hij, feitelijk als toegift, met een mooi klein liedje Als je elkaar nu nog niet kent… Een simpel gegeven en eenvoudig mee te zingen. En doordat hij vraagt om elkaar daarbij aan te kijken, wordt het een beetje intiem en prettig afscheid. Van een genoeglijk en gemoedelijk avondje, van hem en van elkaar.

  Bekijk in deze video de trailer van de voorstelling.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!