article
1.6630632
DOETINCHEM - Lezersrecensenten bezoeken elders een voorstelling voor die in deze regio te zien is. Henk de Jong uit Groenlo zag Stomp op 8 november in Theater De Spiegel te Zwolle. Te zien zaterdag 12 november in Amphion in Doetinchem.
Stomp: feest voor oor en oog
DOETINCHEM - Lezersrecensenten bezoeken elders een voorstelling voor die in deze regio te zien is. Henk de Jong uit Groenlo zag Stomp op 8 november in Theater De Spiegel te Zwolle. Te zien zaterdag 12 november in Amphion in Doetinchem.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/kritisch-bekeken/stomp-feest-voor-oor-en-oog-1.6630632
2016-11-11T08:23:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6630633.1478778881!image/image-6630633.JPG
Doetinchem,Concert,Kritisch bekeken,recensie,hermes
Kritisch Bekeken
Home / Extra / Specials / Kritisch Bekeken / Stomp: feest voor oor en oog

Stomp: feest voor oor en oog

Videos
2
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stomp bestaat een kwart eeuw, en staat weer in de theaters. foto PR
  • Afbeelding
  DOETINCHEM - Lezersrecensenten bezoeken elders een voorstelling voor die in deze regio te zien is. Henk de Jong uit Groenlo zag Stomp op 8 november in Theater De Spiegel te Zwolle. Te zien zaterdag 12 november in Amphion in Doetinchem.

  Al 25 jaar vertoont Stomp zijn kunsten over de hele wereld. Vanwege dit jubileum is de Britse formatie na vijf jaar terug in Nederland. Ze brengt een mix van percussie, visueel spektakel en humor. Allemaal zonder een woord te zeggen. Ritmes maken de voorstelling.

  Geluid
  Acht percussionisten maken geluid met alle denkbare voorwerpen. Bezems, basketballen, winkelwagens, plastic tassen, wasbakken. Niets is te gek. Ook wordt er veel geklapt, gestampt en met vingers geknipt. Het decor bestaat uit een scala van tonnen, blikken, potten en allerhande (verkeers)borden.

  Gecombineerd met indrukwekkende choreografieën is het hierdoor ook voor het oog een spektakelstuk. Mooi moment is wanneer in het het donker een ritme van klikkende zippo's een magische sfeer oproept. De vlammetjes van de aanstekers zorgen voor een prachtig schouwspel.

  Fysiek theater
  Stomp maakt fysiek theater met veel actie. Een enkele keer zakt het tempo iets in, maar door de snelheid van de show laat een volgende scène nooit lang op zich wachten. Een tiental verfblikken zweeft door de lucht van speler naar speler. Ondertussen wordt bij iedere vangst een klap op het blik gegeven en direct weer door gegooid. Het ritme dat ontstaat is prachtig en het schouwspel van de vliegende blikken imponeert.

  Soms gebruikt Stomp acrobatiek en ook slapstick-elementen. De percussionisten zijn alle acht heel verschillende typen. Van een getatoeëerde spierbundel tot een pispaal. De laatste doet zijn best opgenomen te worden in de groep. De spanning tussen hem en de groep zorgt regelmatig voor een glimlach.

  Interactie
  Niemand kan stil blijven zitten en daar wordt door de spelers op ingespeeld. Een leuke interactie, maar direct is er nog meer respect voor de percussionisten op de bühne. Gewoon applaudisseren lukt iedereen, maar de snelle ritmes van Stomp zijn allesbehalve simpel. Soms heel subtiel met luciferdoosjes, dan weer groots en meeslepend met blikken vuilnisbakken en deksels. Stomp is een feest voor oor en oog.

  Bekijk hier de trailer van de voorstelling.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!