article
1.6631299
RECENSIE - Voor Kritisch bekeken gaan lezersrecensenten op pad. Ruud Nieuwendijk uit Lichtenvoorde zag op 11 oktober de voorstelling Winterbloemen. Nog te zien op woensdag 16 november in theater De Storm in Winterswijk.
Winterbloemen: vilein en humoristisch
RECENSIE - Voor Kritisch bekeken gaan lezersrecensenten op pad. Ruud Nieuwendijk uit Lichtenvoorde zag op 11 oktober de voorstelling Winterbloemen. Nog te zien op woensdag 16 november in theater De Storm in Winterswijk.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/kritisch-bekeken/winterbloemen-vilein-en-humoristisch-1.6631299
2016-11-11T08:23:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6631300.1478812739!image/image-6631300.JPG
Winterswijk,Toneel,Kritisch bekeken,recensie,Winterbloemen,hermes
Kritisch Bekeken
Home / Extra / Specials / Kritisch Bekeken / Winterbloemen: vilein en humoristisch

Winterbloemen: vilein en humoristisch

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Scène uit Winterbloemen, met v.l.n.r. Susan Visser, Lotje van Lunteren, Astrid van Eck en Anneke Blok.
   Fotograaf
  RECENSIE - Voor Kritisch bekeken gaan lezersrecensenten op pad. Ruud Nieuwendijk uit Lichtenvoorde zag op 11 oktober de voorstelling Winterbloemen. Nog te zien op woensdag 16 november in theater De Storm in Winterswijk.

  Winterbloemen is de nieuwste voorstelling van Theatergroep Suburbia. Dit theaterstuk is geschreven door Peer Wittenbols en werd geregisseerd door Rob Ligthert. Beiden werken al samen sinds de jaren negentig.

  Vier vriendinnen
  Wittenbols had vast niet de winterbloemen in gedachten die in de dikke Van Dale staan toen hij een titel zocht voor zijn toneelstuk over de vier vriendinnen. Op uitnodiging van Beertje gaat het viertal (van wie twee halfzussen) naar een wellnessoord in de Ardennen, met twee auto's.

  Zij komen daar echter niet aan omdat beide auto's crashen, zodanig dat zij niet verder kunnen, maar gelukkig zonder dat iemand gewond raakt.

  Snaakse oma
  Aangezien het Frans van Gea (de snaakse oma in wording) alleen toereikend is als zij flink heeft gedronken, laat hulp nog wel een tijdje op zich wachten en hebben de dames tijd om hun wel en wee te ventileren.

  Allemaal hebben ze zo hun eigen verdriet en het uitstapje zou misschien het begin kunnen zijn van een volgende fase in het leven van deze vijftigers.

  Dia- en monologen
  De plek des onheils wordt gevuld met dialogen en monologen over van alles en nog wat: over mannen en fysiek en over kinderen en over mannen en… en deze 'gedachtewisselingen' zijn vaak vilein en humoristisch (want herkenbaar!) en zelfs een enkele keer ontroerend. Alle dames luchten hun hart en zij kunnen daarbij steevast rekenen op bijval of tegengas.

  Actrices
  Het spel van de ook van film en televisieseries bekende actrices zoals de veelzijdige Susan Visser (o.a. In de Vlaamsche Pot en Gooische vrouwen), Anneke Blok (o.a. Alles is liefde), Lotje van Lunteren (o.a. Bernhard, schavuit van Oranje) en niet in de laatste plaats Astrid van Eck (o.a. Baantjer en A'dam-E.V.A.) kon mij zonder meer bekoren, ook al miste ik zo af en toe een zin.

  Bekijk hier de trailer van Winterbloemen.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!