article
1.6204964
NIJMEGEN - De noodkreet van een invalide Nijmegenaar heeft woensdag geleid tot razendsnelle aanpassing van het parkeerbeleid in de stad tijdens de Vierdaagseweek.
Aanpassing parkeerbeleid Vierdaagse na klacht invalide
NIJMEGEN - De noodkreet van een invalide Nijmegenaar heeft woensdag geleid tot razendsnelle aanpassing van het parkeerbeleid in de stad tijdens de Vierdaagseweek.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/vierdaagse-2016/feesten/aanpassing-parkeerbeleid-vierdaagse-na-klacht-invalide-1.6204964
2016-07-20T06:03:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5268868.1443019563!image/image-5268868.JPG
Nijmegen,Vierdaagsefeesten,Invaliden,Parkeren,hermes
Feesten
Home / Extra / Specials / Vierdaagse 2016 / Feesten / Aanpassing parkeerbeleid Vierdaagse na klacht invalide

Aanpassing parkeerbeleid Vierdaagse na klacht invalide

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Parkeergarage Kelfkensbos. foto's DG
  NIJMEGEN - De noodkreet van een invalide Nijmegenaar heeft woensdag geleid tot razendsnelle aanpassing van het parkeerbeleid in de stad tijdens de Vierdaagseweek.

  De 56-jarige Freek Otten – 'Ik ben zwaar hartpatiënt' – heeft een blauwe invalidenparkeerkaart en kan daarmee normaal vanaf het Keizer Karelplein de Van Welderenstraat inrijden om daar 's middags en 's avonds te parkeren.

  Maar gistermiddag werd hij in het centrum tegengehouden door verkeersregelaars. Hij had geen ontheffing en mocht er daarom niet door.

  Oplossing
  Het voorval is aanleiding voor de organisatie van de Vierdaagsefeesten om met een oplossing te komen. „Mensen met een invalidenparkeerkaart mogen hun auto in de Vierdaagseweek in de Kelfkensbos-garage parkeren. Die is deze week eigenlijk tot 12.00 uur 's middags open, maar voor deze mensen wordt een uitzondering gemaakt", reageert Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten.

  Daardoor kunnen mensen met een invalidenparkeerkaart ook 's middags en 's avonds terecht in de garage.

  'Niet ingewikkeld maken'
  Vrijmoet is blij dat de Nijmegenaar aan de bel heeft getrokken. „Laten we het vooral niet ingewikkeld maken." Het zal overigens vandaag – op Roze Woensdag, waarbij de wandelaars door de stad komen – niet eenvoudig zijn om bij de parkeergarage te komen.

  „Maar op de overige dagen en avonden kunnen zij er via het Hertogplein en Gerard Noodtstraat komen."


  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!