article
1.6185949
NIJMEGEN - Te druk, die Vierdaagsefeesten? Hier kom je even tot rust.
Al dat feesten... even rust
NIJMEGEN - Te druk, die Vierdaagsefeesten? Hier kom je even tot rust.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/vierdaagse-2016/feesten/al-dat-feesten-even-rust-1.6185949
2016-07-19T13:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2304875.1468315172!image/image-2304875.JPG
Nijmegen,Vierdaagsefeesten,vierdaagse,2016
Feesten
Home / Extra / Specials / Vierdaagse 2016 / Feesten / Al dat feesten... even rust

Al dat feesten... even rust

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Drukte bij de Valkhof Affaire tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2015.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Te druk, die Vierdaagsefeesten? Hier kom je even tot rust.

  De Ooijpolder, achtertuin van Nijmegen
  Meanderende dijken, strandjes langs de Waal, wilde grazers, verlaten steenfabrieken, lieflijk stromende watertjes, avontuurlijke natuur: de Ooijpolder heeft het allemaal. Via een boogbrug voor wandelaars aan het eind van de Waalkade bereikbaar, maar wie er echt even helemaal uit wil, kan beter gaan fietsen. De Ooijpolder biedt schitterende vergezichten over landerijen, dorpjes en het ruige rivierlandschap, aan de zuidkant omsloten door een hoge beboste stuwwal. Het is zo'n gebied waarvan je als bezoeker hoopt dat niet iedereen het ontdekt.

  De Ooijpolder bij Beek. Foto: PR

  Talkshow en Schoentje aan, Schoentje uit
  Nieuw in de Vierdaagseweek is De Walk Show. Cultureel centrum LUX presenteert dagelijks een talkshow met nieuws, achtergronden en muziek. Vierdaagse-verslaggever Geert Willems van De Gelderlander ontvangt op het LUX-podium aan de Mariënburg muzikanten, columnisten en andere gasten. Bezoekers kunnen vragen stellen en meedoen aan de quiz Schoentje Aan Schoentje Uit. Houd voor het actuele programma de website van De Gelderlander in de gaten.
  De Walk Show, elke dag van zondag tot en met vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur in LUX aan de Mariënburg.

  Vluchten naar de Escaperoom
  Jezelf laten opsluiten - in eenzaamheid of in een kleine groep - klinkt wellicht als een tamelijk radicale keuze voor rustzoekers, maar in een van de vier escaperooms van Mission Escape kom je in elk geval een uur lang niemand anders tegen. Of dat tot rust leidt, valt te betwijfelen: de zoektocht naar die ene ontsnappingsmogelijkheid zorgt ongetwijfeld voor spanning, hectiek en stress. Om je na afloop weer in de drukte te kunnen storten, voelt letterlijk als een bevrijding.

  De deltawerken van Nijmegen
  Ze noemen het wel de 'Nijmeegse Deltawerken': Stadseiland Veur-Lent is de afgelopen jaren in de Waal gecreëerd in het kader van het programma 'Ruimte voor de Rivieren'. Dit jaar is het megaproject afgerond. Naast een eiland omvat de nevengeul de Spiegelwaal en kade de Lentse Warande. Op een deel van Veur-Lent kan de natuur ongestoord haar gang gaan. In dit unieke stedelijke rivierpark kun je vrij rondstruinen, kijken naar vogels en heerlijk uitwaaien. Vanuit Nijmegen te voet bereikbaar via de Waalbrug en de Snelbinder.

  Het Stadseiland Veur-Lent.

  Uitzweten in de Wellnessboot
  Het Noord-Brabantse dorp Mill ligt niet aan het water, maar toch ligt er een opmerkelijk schip: de Wellnessboot. Deze bijzondere, ontspannen entourage biedt een compleet pakket van sauna, wellness en beauty. De luxe faciliteiten op een van de vier verdiepingen van het veertig meter lange schip laten je helemaal bijkomen van het feestgedruis. Ook goed te combineren met dag 4, als Mill eenmalig doorkomstplaats is van de lopers die de jubileumafstand van 55 kilometer afleggen.

  De Wellnessboot in Mill. Foto: Fitland.nl

   

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!