article
1.6186634
NIJMEGEN - Nog wat zorgen over de motivatie voor de Vierdaagse? Wandelen is gezond én het zorgt voor nieuwe vriendschappen, blijkt uit onderzoek.
Zorgen over de Vierdaagse-motivatie? Niet nodig!
NIJMEGEN - Nog wat zorgen over de motivatie voor de Vierdaagse? Wandelen is gezond én het zorgt voor nieuwe vriendschappen, blijkt uit onderzoek.
http://www.gelderlander.nl/extra/specials/vierdaagse-2016/wandelen/zorgen-over-de-vierdaagse-motivatie-niet-nodig-1.6186634
2016-07-18T13:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3918299.1468324698!image/image-3918299.jpg
Nijmegen,Vierdaagse,2016
Wandelen
Home / Extra / Specials / Vierdaagse 2016 / Wandelen / Zorgen over de Vierdaagse-motivatie? Niet nodig!

Zorgen over de Vierdaagse-motivatie? Niet nodig!

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Nog wat zorgen over de motivatie voor de Vierdaagse? Wandelen is gezond én het zorgt voor nieuwe vriendschappen, blijkt uit onderzoek.

  Natuurlijk, bij een 100ste editie passen de nodige toeters, bellen en feestelijkheden. Maar de basis blijft hetzelfde: elke dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen.

  Plaatsen
  En zoals altijd staat elke dag een andere plaats in de regio Nijmegen centraal. Dag 1 (19 juli) is de Dag van Elst, de tweede (20 juli) dag is de Dag van Wijchen, dag 3 (21 juli) is de dag van Groesbeek en dag 4 (22 juli) is (hopelijk) voor iedereen de finishdag, de Dag van Cuijk.

  Jubileumparcours
  Naast de normale parcoursen (30, 40, en 50 kilometer) is er dit jaar een extra jubileumparcours van 55 km. Die afstand is uiteraard bestemd voor de ervaren wandelaar die op zoek is naar een extra uitdaging. En de militairen, dit jaar zo'n 5.000 in getal, starten elke dag vanaf kamp Heumensoord, hun tijdelijke verblijfsplaats.

  Vrienden
  Allemaal leuk en aardig, maar er moet nog wel 'even' worden gelopen. Voor degenen die daar wat tegenop zien, is het raadzaam er het Vierdaagse-onderzoek van Nienke Lammertink (studente sociologie) en Koen Breedveld (bijzonder hoogleraar Sport-sociologie) van de Radboudumc bij te pakken. Daaruit blijkt dat deelnemers van voorgaande edities overlopen van de positieve gevoelens.

  Sociaal evenement
  Volgens de onderzoekers is de Vierdaagse dan ook vooral een sociaal evenement. Zo'n 37 procent van de deelnemers maakt dankzij de Vierdaagse Nijmegen nieuwe vrienden, 45 procent heeft via de Vierdaagse bestaande vriendschappen bestendigd. Redenen genoeg dus om vrolijk de veters te strikken.


  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!