article
1.6621604
GROESBEEK - Wat stond er op het menu tijdens de Tweede Wereldoorlog? Bevrijdingsmuseum Groesbeek geeft op 20 november het antwoord tijdens een proeverij van historisch kookatelier eet!verleden. Er zijn presentaties met een film, lezing en ooggetuigenverslag om 12.00 en 14.45 uur. De hapjes die deze middag geserveerd worden zijn afkomstig uit kookboekjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgegeven en volgen het verhaal van de oorlog. Zo begint de proeverij met een zogeheten hamsterrecept: gerechten met ingrediënten die de maag goed vullen en waar veel voedingsstoffen in zitten. Daarnaast wordt het verhaal vertelt van de hongerwinter door ooggetuige Gerrit Kok. Hij was ten tijde van de oorlog nog een kind Tot slot draait de korte documentaire Naar de Boeren. Deze toont het verhaal van de destijds 12-jarige Sjaak de Zwart. Tijdens de hongerwinter werd hij samen met 40.000 andere kinderen geëvacueerd naar het platteland. Entree kost 15 euro. Reserveren via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.
Proeven van menu in oorlogstijd in Bevrijdingsmuseum Groesbeek
GROESBEEK - Wat stond er op het menu tijdens de Tweede Wereldoorlog? Bevrijdingsmuseum Groesbeek geeft op 20 november het antwoord tijdens een proeverij van historisch kookatelier eet!verleden. Er zijn presentaties met een film, lezing en ooggetuigenverslag om 12.00 en 14.45 uur. De hapjes die deze middag geserveerd worden zijn afkomstig uit kookboekjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgegeven en volgen het verhaal van de oorlog. Zo begint de proeverij met een zogeheten hamsterrecept: gerechten met ingrediënten die de maag goed vullen en waar veel voedingsstoffen in zitten. Daarnaast wordt het verhaal vertelt van de hongerwinter door ooggetuige Gerrit Kok. Hij was ten tijde van de oorlog nog een kind Tot slot draait de korte documentaire Naar de Boeren. Deze toont het verhaal van de destijds 12-jarige Sjaak de Zwart. Tijdens de hongerwinter werd hij samen met 40.000 andere kinderen geëvacueerd naar het platteland. Entree kost 15 euro. Reserveren via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.
http://www.gelderlander.nl/gemeenten/proeven-van-menu-in-oorlogstijd-in-bevrijdingsmuseum-groesbeek-1.6621604
2016-11-08T10:42:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4670919.1418422503!image/image-4670919.jpg
Groesbeek,Wouter de Vries
Gemeenten
Home / Gemeenten / Proeven van menu in oorlogstijd in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Proeven van menu in oorlogstijd in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Foto's
1
    • Afbeelding
      Fotograaf

    GROESBEEK - Wat stond er op het menu tijdens de Tweede Wereldoorlog? Bevrijdingsmuseum Groesbeek geeft op 20 november het antwoord tijdens een proeverij van historisch kookatelier eet!verleden.

    Er zijn presentaties met een film, lezing en ooggetuigenverslag om 12.00 en 14.45 uur.

    De hapjes die deze middag geserveerd worden zijn afkomstig uit kookboekjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgegeven en volgen het verhaal van de oorlog. Zo begint de proeverij met een zogeheten hamsterrecept: gerechten met ingrediënten die de maag goed vullen en waar veel voedingsstoffen in zitten.

    Daarnaast wordt het verhaal vertelt van de hongerwinter door ooggetuige Gerrit Kok. Hij was ten tijde van de oorlog nog een kind

    Tot slot draait de korte documentaire Naar de Boeren. Deze toont het verhaal van de destijds 12-jarige Sjaak de Zwart. Tijdens de hongerwinter werd hij samen met 40.000 andere kinderen geëvacueerd naar het platteland.

    Entree kost 15 euro. Reserveren via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.


    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties

    Tip de redactie

    Heeft u een tip? Laat het ons weten!