Volledig scherm
© Thinkstock

Vogelshow De Overlaat kan voorlopig doorgaan

GASSEL - De geplande tentoonstelling van vogelvereniging De Overlaat, van 2 tot en met 4 december, in de Viersprong in Gassel kan ondanks de vogelgriep gewoon doorgaan.

De Overlaat bestaat 40 jaar en volgens planning komen er 800 siervogels voor de jubileumshow naar Gassel.

Gevaar
Volgens John de Valk, voorzitter van De Overlaat, komt de show pas in gevaar zodra er een vervoersverbod voor dieren komt. „De ophokplicht geldt nu alleen voor pluimvee. Bij ons komen alleen siervogels." Het is niet de eerste keer dat de Overlaat met de vogelgriep wordt geconfronteerd. „Twee jaar geleden hebben we de show af moeten blazen."

Economische belang
Het wordt spannend of het nu zo ver komt. Mocht het zover komen, dan vergaat volgens De Valk de wereld niet. „Ik snap dat het economische belang groter is dan een vogelshow in Gassel. Wij overleven het dan wel weer. De vereniging zal er niet failliet door gaan."

  1. Kritiek op hulpdiensten 'Grave': communicatie even mistig als de avond

    Kritiek op hulpdiensten 'Grave': communicatie even mistig als de avond

    GRAVE - Communicatie is misschien wel het lastigst van een hele crisis, zei burgemeester Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, donderdagavond bij de presentatie van het rapport-Berenschot. Dat rapport, uitgevoerd door het gelijknamige Utrechtse onderzoeksbureau, is uiterst kritisch op met name de communicatie onderling, maar ook naar buiten toe, in de eerste uren na de aanvaring bij Grave.

Maasland