Volledig scherm
De remschijf heeft een flink gat geslagen in de ruit van de cabine. © Politie

Afgebroken stuk remschijf slaat gat in voorruit vrachtwagen

DRUTEN - Een groot, rondvliegend stuk van een remschijf heeft woensdagmiddag een fors gat geslagen in de ruit van een vrachtwagencabine op de Maas en Waalweg in Druten. Het stuk vloog rakelings langs het hoofd van de chauffeur, die wonderwel ongedeerd bleef.

WijkagentBrugt Peper vermoedt dat het stuk remschijf is afgebroken van een andere vrachtwagen, die rond 16.30 uur tegenligger was van de andere vrachtauto. „De chauffeur zei dat twee vrachtwagenshem tegemoet kwamen, en vrijwel direct vloog de remschijf door de ruit”, aldus Peper.

Geen schade
Behalve een gat in het raam, ontstond verder geen schade aan de vrachtauto. Het stuk remschijf van zo'n 10 bij 15 centimeter groot, werd teruggevonden in de cabine.

De chauffeur heeft de honderden kleineglassplinters uit zijn cabineopgeruimd en een nieuwe voorruit in zijn wagen laten zetten. Daarna kon hij verder rijden.

Melden
Peperhoopt dat de eigenaar van de vrachtwagen met het afgebroken stuk remschijf zich meldt. „Het ziet ernaar uit dat diegene er niks aan heeft kunnen doen en dus niet strafbaar is.”