De steekpartij heeft op een soort overloop plaatsgevonden.
Volledig scherm
De steekpartij heeft op een soort overloop plaatsgevonden. © DG

Brugklasser aangehouden voor neersteken leraar OBC Elst

ELST - De jongen die vrijdagmorgen op hetOver Betuwe College in Elst een leraar zou hebben gestoken, is aangehouden.Datbevestigteen woordvoerder van de politie.Volgens geruchten zou de leraar door de eerstejaars leerling rond 9.00 uurin zijn rug aangevallen zijn met een mes. De man is behandeld in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is niet bekend.

Niet ernstig gewond
Woordvoerder Paul Koetsier vande politie meldt dat het slachtoffer 'niet ernstig gewond' is. De man zou volgens leerlingen in zijn onderrug en bovenbeen zijn gestoken. De directie van de school houdt het op bil.Het incident vond plaats op de onderbouwlocatie van de scholengemeenschap.

Onderzoek
De steekpartij vond plaats op een soort overloop in het schoolgebouw. Deze overloop ismet linten afgezet. Volgens leerlingen ter plaatse zou de neergestoken man leraar Nederlands zijn. De politie wil dit nog niet bevestigen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en de politie is direct een onderzoek gestart. Leerlingen van het Over Betuwe College zijn klas voor klas door de politie bijgepraat. Alle lessen die voor de vrijdag gepland waren, zijn geschrapt.

Voor de mensen op schoolis slachtofferhulp geregeld.

Volledig scherm
© Roland Heitink