De Arnhemse sinterklaasintocht in 2015.
Volledig scherm
De Arnhemse sinterklaasintocht in 2015. © Erik van 't Hullenaar

'Denk aan kindergevoel bij zwartepietendiscussie in Arnhem'

ARNHEM - Bij het organiseren van het sinterklaasfeest in Arnhem moeten 'de gevoelens en het welzijn van kinderen worden meegenomen in de keuzes die door volwassenen worden gemaakt'. Dat vinden de raadsfracties van PvdA en GroenLinks.

Op verzoek van beide partijen buigt de Arnhemse gemeenteraad zich maandagavond over de zogenoemde zwartepietendiscussie.

Kwetsend
Aanleiding is het recente rapport van de Kinderombudsman. Zij concludeerde dat de figuur Zwarte Piet, zoals die in Arnhem in elk geval in 2015 nog te zien was, 'kwetsend kan zijn en kan bijdragen aan pesten, uitsluiting en discriminatie'.

Standpunt
Marilyn A-Kum (PvdA) en Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks) willen weten wat het standpunt van het Arnhemse college van B en W is en hoe de diverse partijen erover denken.

  1. Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    ARNHEM - Jenny Doest, de nieuwe directeur van het gebouw Rozet in Arnhem, streeft niet naar 'kale verhuur' van ruimtes, maar naar blijvende relaties met partijen in de stad. Dat vertelt ze in een interview met de Gelderlander. „Ik wil relaties aangaan met bedrijven, culturele instellingen, scholen en met weet ik wie. Ik ga niet voor incidentele huur, maar voor strategische partnerschappen. Wij hebben wat te bieden: een heel bijzondere plek om bijeenkomsten of evenementen te houden.”