De controle bij de Ossenberg in Overberg is gericht op mogelijke onjuiste inschrijvingen in de Basis Registratie Personen.
Volledig scherm
De controle bij de Ossenberg in Overberg is gericht op mogelijke onjuiste inschrijvingen in de Basis Registratie Personen. © Google

Grootscheepse controle op vakantiepark in Overberg

OVERBERG -De gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt donderdagmorgen een grootscheepse controle op recreatiepark De Ossenberg in Overberg. Vermoedelijk wordt er volop illegaal gewoond op het vakantiepark.

Aan het begin van de ochtend werd al het in- en uitgaande verkeer gecontroleerd en de personen die daarbij hoorden geregistreerd. Daarna bezochten mensen van onder meer de gemeente,de belastingdienst, uitkeringsinstanties en de politie de recreatiewoningen en hun bewoners.

Illegaal
Bij de gemeente staan 271 mensen ingeschreven op het adres van het park aan de voet van de Amerongseberg, terwijl permanente bewoning in de ongeveer 400 huisjes er niet is toegestaan. Daarom controleert de gemeente nu van alle mensen of het park hun 'hoofdverblijf'om te wonen is. Een kleine tien bewoners zitten er wel legaal, omdat zij ooit door de voormalige gemeente Amerongen een gedoogvergunning hebben gekregen. Afhankelijk van de uitkomsten van de registratie gaat de gemeente kijken of er actie ondernomen moet worden om de illegale bewoning tegen te gaan. De actie werd op touw gezet omdat er van meerdere kanten signalen binnenkwamen dat er mogelijk illegaal gewoond wordt op het park.

Onderzoek
Later op de dag moet blijken of dat een overgangsperiode betreft of dat er sprake is van permanente bewoning. „Sommige mensen beweren dat ze er alleen in het weekeinde zijn, maar vandaag is het donderdag. Dan is de vraag natuurlijk wanneer het weekend van die persoon begint. Dat gaan we nu allemaal uitzoeken”, zegt woordvoerder Erica Klarenbeek van Utrechtse Heuvelrug.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er geen arrestaties verricht naar aanleiding van eventuele strafbare feiten die door politie of andere instanties geconstateerd zijn. Later vandaag maakt Utrechtse Heuvelrug bekend wat er allemaal mis is op het park.