Volledig scherm
Korenmolen De Rembrandt in Kilder in 1964. © Berghapedia.nl

Monumentenprijs voor Kilderse molenaar Horsting

KILDER -Wethouder Rob Visser van Montferland reikt dit weekeinde de Monumentenprijs 2016 uit aan Vincent Horsting, eigenaar van de historische korenmolen De Rembrandt in Kilder.De prijsuitreiking van de monumentenprijs is zondag bij de oude molen aan de Molenweg, in 1854 gebouwd door Hend Welling.

De Rembrandtmolen werd voorgedragen doorHeemkundekring Bergh (HKB).

Bezichtiging
Voor de verkiezing selecteerde HKB met de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) en de gemeente Montferland drie personen of objecten. Na een bezichtiging van Monumentencommissie op 24 juni werd de Kilderse korenmolen uit zes genomineerden uitgeroepen tot winnaar.

Trots
Eigenaar Horsting is enorm blij met de titel. „Ik weet niet precies waarom onze molen werd uitgekozen, maar waarschijnlijk sprongen we er toch iets uit vanwege de restauratie van onze molen."

Erepalm
Naast de Monumentenprijs 2016 wordt ook de erepalm uitgereikt aan Henk Stevens (70), wiens historische onderzoeken regelmatig tot bijzondere publicaties hebben geleid. De monumentenprijs wordt 23 oktober tussen 10.30 en 12.30 uur uitgereikt in de Rembrandtmolen aan Molenweg 10 in Kilder.