Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Nog eens zeven arrestaties in wiet- en witwaszaak

NIJMEGEN/ARNHEM - Nog eens zeven verdachten zijn deze week gearresteerd in een groot onderzoek naar wietteelt, witwassen en valsheid in geschriften. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen uit Arnhem, Nijmegen, Grave, Beuningen, Zevenaar, Almere en Nieuwegein, in de leeftijden van 32 tot en met 60 jaar.

In deze zaak werden dinsdag 4 oktober al zes mannen en twee vrouwen opgepakt. Drie van hen zijn de hoofdverdachten in deze zaak en zitten nog vast. De andere vier verdachten zijn inmiddelsvrijgelaten.

Doorzoekingen
Het onderzoek naar de wietteelt, witwassen en valsheid in geschrifte begon al in 2015, nadat 'bij de politie was informatie binnengekomen'. Dat resulteerde in de aanhoudingen op 4 oktober en doorzoekingen van huizenin onder meerArnhem, Beuningen, Ewijk, Nijmegenen Zevenaar. Er werd administratie, gegevensdragers eneen kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Ookwerd beslag gelegd op twee auto’s.

Het totaal aantal arrestaties in deze zaak is nu opgelopen naar vijftien.In het belang van het onderzoek doet de politie geen nadere mededelingen.