Volledig scherm
© Thinkstock

Nog steeds geen lokale omroep in Neder-Betuwe: negatief advies voor Nova Media

OPHEUSDEN - Nova Media krijgt wat de gemeenteraad van Neder-Betuwe betreft opnieuw geen vergunning om in de gemeente als lokale omroep te werken. De raad geeft hiervoor dezelfde redenals eind 2014: de onderneming zou het programmabeleid bepalend orgaan (PBO) niet voldoende op orde hebben.

Het is de tweede keer dat het Tielse mediabedrijf nul op rekest krijgt. Er gaat een negatief advies richting het Commissariaat voor de Media. Deze besluit uiteindelijk officieel binnen vier weken over het verzoek.

Vertegenwoordigers
Om een omroep voldoende representatief te maken voor de hele gemeente, moeten in het PBO vertegenwoordigers zitten van diverse sectoren: werkgevers, sport en recreatie, kerkgenootschappen, cultuur, werknemers, minderheden, onderwijs, en zorg en welzijn. De laatste twee ontbreken.

Te laat
Terwijl de aanvraag nog liep, probeerde de organisatie nog mensen erbij te krijgen. Dat is inmiddels zo goed als gelukt. Eén representant heeft nog onder voorbehoud toegezegd, maar de rest is zeker. Voor het raadsbesluit was het echter te laat. Hans van Meurs van Nova Media geeft echter niet zomaar op, zegt hij. „Ik denk wel dat ik verder ga met mijn pogingen.”

Neder-Betuwe heeft momenteel geen lokale omroep.

Live Voetbal

home logo OGC NiceNIC
EINDE
1-1
AjaxAJA
away logo