Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Organisatie Oktoberfest denkt aan schadeclaim na schrappen bierfeesten

ARNHEM - De organisatie van het Oktoberfest Niederlande tekent tegen de drie gemeenten Arnhem, Den Haag en Groningen bezwaar aan.Directeur Dennis Poland vindt dat de gemeenten op oneigenlijke gronden de vergunning voor zijn bierfeest hebben afgewezen.

Een woordvoerder van de gemeente Arnhem meldt dat er nog geen bezwaarschrift is ingediend.

Vergunning
„Dat is vreemd", zegt advocaat Kees Meijer namens de organisatie. „We hebben dinsdag een brief, een fax en een mail gestuurd." Mochten de gemeenten het bezwaarschrift ongegrond verklaren, dan tekent Poland beroep aan en moet de rechter beslissen of de vergunning voor het Oktoberfest terecht is geweigerd.

„Als we door de gemeente of rechter alsnog in het gelijk worden gesteld,dienen we bij de drie gemeenten een schadeclaim in”, zegt organisator Poland.

Kaarten
De mensen die het geld voor een kaartje voor het Arnhemse feest terug willen, moeten de organisatie een mail sturen naar: Arnhem@oktoberfest-niederlande.nl

De gedupeerde moet naam, adres en het aantal kaarten opgeven. Bovendien moet een kopie van de gekochte kaarten worden gemaild, net als bankrekeningnummer. Wanneer de gedupeerden hun geld terugkrijgen kan Poland nog niet zeggen.