Volledig scherm
© Thinkstock

Overbetuwse clubs blijven op kunstgras spelen

ELST - Alle Overbetuwse voetbalclubs blijven voorlopig gewoon doorspelen op kunstgras. Twee clubs nemen kleine maatregelen.

De zes andere clubs die over kunstgras beschikken, Excelsior Zetten, Spero, SVHA, Driel, SDOO en Elistha, hebben overleg gehad met de gemeente. In Overbetuwe beschikken Excelsior Zetten en Spero al enkele jaren over een kunstgrasveld, terwijl die bij SVHA, Driel, SDOO en Elistha ruim een jaar geleden werden aangelegd.

Na alle ophef van de afgelopen week over de veiligheid van de rubberen korrels op de velden, was er behoefte aan overleg.

Géén onrust
Zowel de gemeente als de clubs volgen de lijn van de KNVB.Dus wordt eerst nader onderzoek van het RIVM afgewacht. De resultaten daarvan worden in december verwacht. Tot aan de winterstop wordt er dan ook sowieso gespeeld op kunstgras. De verenigingen gaven woensdagavondook aan bepaald niet te worden bedolven onder vragen van ongeruste ouders.

Maatregelen
Vrijwel alle clubs hebben een paar vragen of mailtjesgehad, maar zeker geen grote aantallen. Ook is er geen melding gemaakt van leden die vanwege de kunstgrasdiscussie zijn opgestapt. Spero heeft één kleine maatregel genomen: voor spelers die dat willen zijn op kunstgras altijd langebroeken beschikbaar gesteld. Driel gaat iets verder: de jongste voetballertjes – de E- en F-pupillen – trainen en spelen niet meer op kunstgras. Ook de keepers trainen niet meer op het kunstgrasveld.