De persconferentie van woensdagavond.
Volledig scherm
De persconferentie van woensdagavond. © Politie

Verdachte biechtte moord Alex Wiegmink op aan overbuurman

BOEKEL - De 55-jarige man uit het Noord-Brabantse Boekel,die zich woensdagbij de politiemeldde voor de Posbankmoord, bekende zijn misdaad deavond daarvoorbij zijn overbuurman na een uitzending van Opsporing Verzocht. De buren reden vervolgens samen naar het politiebureau in Uden.

De 55-jarige Boekelaar steldezelf voornaar het politiebureau in Uden te gaan, aldus de overbuurman, die anoniem wil blijven.

Teruggetrokken
De overburen schetsen de man als 'aardig en teruggetrokken'. Zijn vriendin zou hij pas maandag hebben verteld over de moord op Wiegmink. De vrouw is inmiddels ondergebracht op een ander adres, de huurwoning in de Boekelse wijk is nu onbewoond.

Erp
De 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt keert maandagavond 20 januari 2003 niet terug van een looptraining op de Posbank in Rheden. Dezelfde avond wordt zijn uitgebrande auto met het verkoolde lichaam van Wiegmink gevonden in het Brabantse Erp.

De heropening van de bijna 14 jaar oud moordzaak, onlangs door een coldcaseteam van de politie Oost-Nederland, leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee verdachten. Daarmee lijkt de moordzaak eindelijk opgelost.