Volledig scherm
Het Koetshuis in Bennekom.Foto Herman Stöver

Vooral Gelderse stijgers in ranglijst Lekker 2017

BENNEKOM - De Gelderse restaurants doen het goedin de jaarlijkse gezaghebbende lijst van restaurantgidsLekker. Meest opvallend in de lijst is de vijf plaatsen winst van De Kromme Dissel in Heelsum, dit jaar op 56. Het Koetshuis in Bennekom staat op 45, een plaatsje lager dan vorig jaar.

Andere noteringen in het verspreidingsgebied van De Gelderlander zijn O Mundo in Wageningen op 73 (was 74) en 't Raedthuys in Duiven op 94, twee plaatsen hoger dan vorig jaar.

Stijger
De Leest uit Vaassen staat net als vorig jaar op plek 3 en is daarmee de hoogste Gelderse notering.. Daarna volgt 't Nonnetje in Harderwijk, net als vorig jaar op 34 in de lijst. Opvallende Geldersestijger is Het Roode Koper in Ermelo, dat twintig plaatsen stijgt en nu op 52 staat. 't Schulten Hues in Zutphen staat op 53, vorig jaar was dat 50.De Echoput in Hoog-Soeren staat op 85.

La Folie
Nieuwkomer in de lijst is restaurant La Folie in Zaltbommel op nummer 98. Bij de eigenaren Joris en Lieke Kerkhofs nam de spanning toe toen de hoofdredacteur van Lekker dit voorjaar bij La Folie kwam lunchen. „Toen begon het toch echt wel te kriebelen,'”aldus Lieke. Vanochtend kwam het bericht via een whatsappje bij Lieke. „Geweldig nieuws voor ons. We horen bij de beste 100 van Nederland, dat dringt pas langzaam door. Het is voor de bekendheid van de zaak belangrijk. Maar daarnaast hartstikke leuk als je beloond wordt voor wat je samen doen.. Het is een hele mooie waardering.”

De eerste plaats is voor Inter Scaldes uit Kruiningen, dat De Librije uit Zwolle voorblijft.