Volledig scherm
Hendrik Staarink in de kas waar Algreen algen teelt. Foto: Herman Stöver

Wagenings bedrijf wil mensen aan de algen krijgen

WAGENINGEN - Geen spinazie of courgette, maar neemalgen of wieren bij de warme maaltijd.Dat is het doel van algenteler Algreen uit Wageningen.

Hendrik Staarink (28 jaar, afgestudeerd in agrarisch waterbeheer) en Stefano Canziani (30 jaar, biotechnoloog) hebben Algreen in april 2015 opgericht.

Vitaminen
Ze willen dat mensen algen gaan eten. „We zien het als een nieuwe groente, die ook nog gezond en lekker is. Er zitten veel vitaminen, eiwitten en bijvoorbeeld ijzer in. Wij willen een duurzame teelt van algen opzetten", zegt Staarink.

Supermarkt
De algenliefhebber kan momenteel ook al aan zijn trekken komen.„Die kan algen bestellen op directlyfrom.nl . Dat kan al per 100 gram. Dat kost 7,45 euro. We hopen in de toekomst ook via de supermarkt te leveren."

Oogst
De komende jaren wil Algreen voornamelijk de oogsttechniek verbeteren. „Slim oogsten is nog een hele technische uitdaging. En we moeten behoorlijk investeren om de productie te verhogen."

Lees het hele verhaal in De Gelderlander, editie Vallei, van dinsdag 18 oktober of in onze e-paper.