Het nieuwe album van The South Austin Moonlighters.
Volledig scherm
Het nieuwe album van The South Austin Moonlighters.

Degelijke rock van The South Austin Moonlighters

RECENSIE - Vier professionele muzikanten kwamen elkaar vijf jaar geleden tegen op het South by South West (SXSW) muziekfestival in Austin en besloten samen een hobbybandje te beginnen naast hun werk voor andere groepen en projecten.

Het nam allemaal wat serieuzere vormen aan en zo is de muziekscene in de Amerikaanse staat Texas The South Austin Moonlighters rijker en ligt nu, na hun ​d​ebuut in 2014, hun tweede volwaardige cd Ghost of a small town voor het grijpen.

Southern rock
Zang​er/gitarist Phil Hurley, bassist Lonnie Trevino jr, drummer Phil Bass en gitarist Chris Beall leveren muziek af die precies past in het laatje van de Amerikaanse southern rock.

The Eagles
Degelijke muziek is het, soms een tikkeltje saai, alsof je naar een mindere plaat van The Eagles zit te luisteren, ofschoon de band naar het einde toe wel wat meer de geest lijkt te krijgen, zoals in het aardige Hold on en de bluestraditional Jesus (Make up my dying bed).

  1. Vakman Jeffreys kijkt terug
    Recensie

    Vakman Jeffreys kijkt terug

    Garland Jeffreys (73), die de laatste jaren productiever is dan ooit, blikt op zijn nieuwe plaat 14 Steps to Harlem terug op zijn leven en zijn carrière. De multiculturele New Yorker maakte de uitgave van het album weer mede mogelijk via crowdfunding, zoals hij dat ook deed bij voorganger Truth serum. Deze opvolger is overtuigender, al haalt-ie niet het hoge niveau van The king of in between, waarmee Jeffreys zich vijf jaar geleden weer echt op de kaart zette.