Vein.
Volledig scherm
Vein. © PR

Jazz en klassieke muziek in de aderen

RECENSIE - Vein is een Zwitsers jazztrio dat tien jaar geleden werd gevormd door de tweelingbroers Michael (piano) en Florian Arbenz (drums) en Thomas Läns (bas).

De mannen hebben een klassieke achtergrond en maakten in de jaren van hun bestaan de nodige vlieguren op het podium, in bijna alle uithoeken van de wereld, al dan niet in samenwerking met andere jazzmuzikanten. Het is terug te horen op hun nieuwe cd The chamber Music effect.

Samenspel
De uitdaging van kamermuziek is het samenspel. Daarin zijn deze musici dankzij hun achtergrond en hun vermogen om te improviseren zeer vaardig. In de acht stukken die deze uitgave telt, verwerkt het drietal klassieke patronen tot vrije jazzinterpretaties die sprankelen.

De stukken dragen uit de klassieke muziek bekende titels als Prelude, Sheherazade en Pastorale. Deze Zwitsers, bij wie jazz en klassiek gebroederlijk door de aderen vloeien, maken daar hun eigen, soms meeslepende ding van.

New release!! Coming out in september 2016 unit records/harmonia mundi http://www.vein.ch/ VEIN: Michael Arbenz - Piano Thomas Lähns - Bass Florian Arbenz - Drums
  1. Vakman Jeffreys kijkt terug
    Recensie

    Vakman Jeffreys kijkt terug

    Garland Jeffreys (73), die de laatste jaren productiever is dan ooit, blikt op zijn nieuwe plaat 14 Steps to Harlem terug op zijn leven en zijn carrière. De multiculturele New Yorker maakte de uitgave van het album weer mede mogelijk via crowdfunding, zoals hij dat ook deed bij voorganger Truth serum. Deze opvolger is overtuigender, al haalt-ie niet het hoge niveau van The king of in between, waarmee Jeffreys zich vijf jaar geleden weer echt op de kaart zette.