Volledig scherm
Edwin de Kruijff. © Gerard Verschooten

Edwin de Kruijff is blij met weer een volksclub

NIJMEGEN - Edwin de Kruijff (46) is sinds twee weken de nieuwe technisch manager bij NEC. „Het hele plaatje bij NEC gaf me een goed gevoel", zegt hij. „Ik ga over de opleiding, het medische gedeelte, de scouting plus het eerste elftal. Ik denk dat er bij NEC veel eer te behalen valt in mijn rol. Zo lopen er behoorlijk wat contracten af komende zomer. Daar ligt mooie uitdaging.’’

De gewezen aanvaller werkte tot eind vorig jaar bij FC Utrecht, waar hij hoofdscout en later manager spelerszaken was. „Ik heb veertien jaar betaald voetbal gespeeld, ben op mijn 31ste afgekeurd. Toen heb ik acht jaar als spelersbegeleider gewerkt bij de VVCS en bij Utrecht heb ik een ontwikkeling doorgemaakt totdat ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de scouting en de aankopen bij het eerste elftal."

„Ik heb de voetballerij dus van alle kanten meegemaakt en ik heb een netwerk opgebouwd. Dat maakt dat ik denk dat ik van waarde kan zijn. Zeker bij NEC, dat net als FC Utrecht een volksclub is", aldus De Kruijff. „Mede daarom ben ik enthousiast over NEC. Ik houd van volksclubs. Of dat nou Utrecht, Feyenoord, Liverpool, NEC of Go Ahead Eagles is. Dat heeft met emoties te maken. Ik ben zelf ook een emotioneel mens. En bij volksclubs is altijd wel wat aan de hand. De dynamiek in dat soort clubs spreekt me aan."

Lees vrijdag in De Gelderlander een groot interview met Edwin de Kruijff, ook te lezen in de e-paper.