De Laarberg, de beoogde nieuwe plek voor Mueller Europa. archieffoto Jan van den Brink
Volledig scherm
De Laarberg, de beoogde nieuwe plek voor Mueller Europa. archieffoto Jan van den Brink

Melktankbouwer Mueller Europa weg uit Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE/ GROENLO - Mueller Europa, bouwer van roestvrij stalen tanks, verhuist uit Lichtenvoorde om nieuw te gaan bouwen. De kans dat het bedrijf kiest voor Groenlo is groot.

Mueller Europa, onderdeel van een wereldwijd opererend Amerikaans bedrijf, wil weg uit Lichtenvoorde. De specialist in roestvrij stalen tanks, die momenteel op drie plaatsen in Nederland actief is, heeft ervoor gekozen om nieuwbouw te plegen. Favoriete plek is op dit moment bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo, al is het niet de enige optie.

Onderhandelingen
„Het is nog niet rond, de onderhandelingen met de gemeente Oost Gelre over de grondprijs lopen nog", zegt Johan Mulder, hr-manager die ook huisvesting in zijn portefeuille heeft.

Wel verwacht hij dat er op korte termijn duidelijkheid kan zijn, omdat de Amerikaanse eigenaren in verband met hun investeringsplannen willen weten waar ze aan toe zijn. Mueller Europa telt momenteel zo'n 275 werknemers, van wie er 140 in Lichtenvoorde actief zijn.

Lees meer over de verhuisplannen van Mueller Europa in De Gelderlander editie Achterhoek van dinsdag 22 november, op papier of digitaal.

Achterhoek