De website van Multicycle.
Volledig scherm
De website van Multicycle. © multicycle.nl

Dochterbedrijven Multicycle Ulft ook failliet

ULFT - Ook de vier dochterbedrijven van fietsenfabrikant Multicycle uit Ulft zijn dinsdag failliet verklaard. De bijna vijftig medewerkers hebben te horen gekregen dat ze hun baan verliezen.

Curator mr. Tian Herstel onderzoekt op dit moment wel de mogelijkheden voor een overname en een doorstart. Daar hebben zich volgens mr. Herstel meerdere partijen bij hem gemeld.

Vier bedrijven
Het faillissement van de dochterbedrijven volgt op het vorige week woensdag uitgesproken faillissement van Multicycle Inventures Group. Het gaat om vier dochterbedrijven voor onder meer productie en technologie. Volgens de curator was er ook nog een Duits dochterbedrijf. „Dat bedrijf is nog niet failliet, maar daar zat ook niet echt iets in." Bij deze Multicycle-bedrijven werkten bijna vijftig mensen.

Onderzoek
Aanleiding voor het faillissement van de fietsenfabrikant uit Ulft was dat de bank en een investeerder geen geld meer in het bedrijf wilden stoppen. De curator heeft nog geen zicht op wat daar precies aan is vooraf gegaan. „Dat is onderdeel van ons onderzoek, maar de prioriteit ligt nu bij het inventariseren van de juiste informatie om te beoordelen of er mogelijkheden zijn voor een overname of een doorstart."

Volgens mr. Herstel zijn er meerdere gegadigden voor een mogelijke nieuwe toekomst van Multicycle.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek